Moody’s: Αυξάνεται η πιθανότητα πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα
Αυξημένη πλέον εμφανίζεται η πιθανότητα διεξαγωγής πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον οίκο αξιολογήσεων Moody’s, αναφέρει σε δημοσίευμα του το πρακτορείο Bloomberg.
Σύμφωνα με το πρακτορείο σε ενημερωτικό σημείωμα προς τους πελάτες του οίκου, αναφέρεται ότι παρά το γεγονός ότι αναμένουμε την εφαρμογή των μέτρων που απαιτούνται από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης, το ρίσκο διεξαγωγής πρόωρων εκλογών μεγαλώνει, δεδομένου του αυξανόμενου πολιτικού κόστους για την κυβέρνηση η οποία διαθέτει ισχνή κοινοβουλευτική πλειοψηφία.
«Οι πρόωρες εκλογές πιθανώς να φέρουν μια νέα, συντηρητική, κυβέρνηση, η οποία θα είναι προσανατολισμένη στις μεταρρυθμίσεις, αλλά η ελληνική οικονομία θα πληγεί ξανά από τη παρατεταμένη αβεβαιότητα, την στιγμή που είχε αρχίσει να περνά σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης», σημειώνεται σχετικά.
Όπως αναφέρει το Bloomberg, παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα ως τον Ιούλιο δεν έχει την υποχρέωση να καταβάλει δόσεις για το πρόγραμμα διάσωσης της, αξιωματούχοι της ευρωζώνης έχουν κάνει σαφές ότι η αξιολόγηση πρέπει να ολοκληρωθεί πριν η Ολλανδία, η Γαλλία και η Γερμανία εισέλθουν στην τελική ευθεία.
«Πειράγματα» μεταξύ Δένδια, Βορίδη και Πλεύρη: «Εγώ να καθίσω δεξιά, γιατί είμαι κανονικός δεξιός»
18:24
Μητσοτάκης για Δημόσια Πανεπιστήμια: «Περνάμε σε μία νέα εποχή»
18:16
Καρυστιανού για νέο κόμμα: Το διαίρει και βασίλευε δε θα περάσει - Προσπαθούν να με στοχοποιήσουν
18:07
Αγρότες: Η πλήρης εικόνα για φθηνό ρεύμα και το «παράθυρο» για παράταση στις ληξιπρόθεσμες οφειλές
18:07