ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δύο υπογραφές εκκρεμούν για τη μεταβίβαση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στους Ιταλούς

Δύο υπογραφές εκκρεμούν για τη μεταβίβαση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στους Ιταλούς
ΑΠΕ -ΜΠΕ

Ζήτημα ημερών θεωρείται η μεταβίβαση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στους Ιταλούς της Ferrovie Dello Stato και η καταβολή από τους τελευταίους του τιμήματος των 45 εκατ. ευρώ.

Προ ημερών το ΤΑΙΠΕΔ έλαβε την απάντηση της ιταλικής Ferrovie αναφορικά με μια σειρά από εκκρεμότητες σχετικά με τη σύμβαση πώλησης του 100% της ελληνικής επιχείρησης και όλα δείχνουν ότι η υπόθεση μπορεί να κλείσει ακόμη και την επόμενη εβδομάδα.

Εκκρεμεί η υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) από τους υπουργούς Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη, σχετικά με τις υποχρεώσεις δημόσιας υπηρεσίας. Δηλαδή την αποζημίωση για την παροχή από την εταιρεία υπηρεσιών στη λεγόμενη «άγονη γραμμή», που δεν θα ξεπερνά ετησίως τα 50 εκατ. ευρώ.

Αφού υπογραφεί η απόφαση και δημοσιευθεί σε ΦΕΚ, θα προχωρήσει και το οικονομικό κλείσιμο της σύμβασης με τη μεταβίβαση των μετοχών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στη Ferrovie.

Η σύμβαση με το Δημόσιο για την παροχή δημόσιας υπηρεσίας που αποσκοπεί στη χρηματοδότηση των ελλειμματικών δρομολογίων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ υπεγράφη για πρώτη φορά το 2011. Τότε ήταν που ανατέθηκε στην εταιρεία η παροχή συγκεκριμένων υπηρεσιών επιβατικών σιδηροδρομικών μεταφορών έναντι αποζημίωσης, η οποία είχε οριστεί στο ποσό των 50 εκατ. ευρώ.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ