ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΕΤΕ: Ο ελληνικός τουρισμός να περάσει από την ποσότητα στην ποιότητα

ΣΕΤΕ: Ο ελληνικός τουρισμός να περάσει από την ποσότητα στην ποιότητα
EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Την ανάγκη της μετάβασης του ελληνικού τουρισμού από την ποσότητα στην ποιότητα, με την εκπόνηση του κατάλληλου σχεδίου, εξέφρασε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Γιάννης Ρέτσος.

«Πρέπει να σχεδιάσουμε τα επόμενα χρόνια για τον τουρισμό. Μπορεί οι 28,5 εκατ. αφίξεις (σ.σ το 2017) να μοιάζουν σαν επιτυχία για την οικονομία μας, αλλά φαίνεται να εξαντλούνται πολλές από τις υποδομές μας. Πρέπει να στοχεύουμε σε αύξηση ποιότητας, όχι ποσότητας» σημείωσε ο Γιάννης Ρέτσος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Να σταματήσουμε να μετράμε αφίξεις, αλλά να συζητήσουμε πώς θα τις μετατρέψουμε σε περισσότερα χρήματα» επισήμανε.

«Το να λειτουργούμε σε μη κανονικότητα και να έχει γίνει η κανονική μας δραστηριότητα και αυτό είναι ανησυχητικό» τόνισε δε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ για τα capital controls. Με αφορμή τη νέα χαλάρωση των κεφαλαιακών ελέγχων, ανέφερε ότι ο τουρισμός ξεπέρασε έγκαιρα το πρόβλημα, ωστόσο χρειάζεται οριστική άρση τους, που όπως εκτίμησε «θα μας πάρει ακόμα καιρό».

Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ δήλωσε ότι η υπερφορολόγηση, και ιδιαίτερα σε μια εξαγωγική δραστηριότητα όπως ο τουρισμός, πλήττει την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και διογκώνει τη φοροδιαφυγή.

Για το φόρο διαμονής τόνισε ότι θα ισχύσει από 1ης Ιανουαρίου 2018. «Έχουμε καταθέσει θέση και πρόταση ώστε ο φόρος το 2018 να ισχύσει μόνο για τον Ιούλιο και Αύγουστο, όχι για όλη τη χρόνια, για να μην πληγούν οι τουριστικές επιχειρήσεις» εξήγησε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ