Γαλλία: Σε χαμηλό πενταετίας η ανεργία
Το ποσοστό της ανεργίας στη Γαλλία κατέγραψε μείωση το δεύτερο τρίμηνο, υποχωρώντας στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων πέντε ετών, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times.
Η μείωση του ποσοστού ανεργίας από το 9,6% στο 9,5% θα αποτελέσει καλοδεχούμενη είδηση για τον νέο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, που έχει θέσει την αναδιάρθρωση της αγοράς εργασίας ως προτεραιότητα στην πενταετή του θητεία.
Η Γαλλία για καιρό κατέγραφε διψήφιο ποσοστό ανεργίας μετά την κρίση χρέους της ευρωζώνης, αλλά τον τελευταίο χρόνο παρατηρείται αύξηση της απασχόλησης καθώς έχει ενισχυθεί η επιχειρηματική εμπιστοσύνη. Η μείωση στο 9,5% για τους τρεις μήνες έως τον Ιούνιο συμβάδιζε με τις προβλέψεις των αναλυτών, αλλά συνεχίζει να είναι πάνω από το 9,1% που είναι το ποσοστό ανεργίας στην ευρωζώνης.
Έκκληση Μακρόν για αναστολή των πληγμάτων εναντίον «πολιτικών υποδομών» στην Μέση Ανατολή
07:25
Το Ιράν χτύπησε ξανά τη μονάδα LNG του Κατάρ - Ο Τραμπ προειδοποιεί με «ανατίναξη» του «South Pars» - Νέες πυραυλικές επιθέσεις στο Ισραήλ
07:21
Υπό έλεγχο οι φωτιές σε εγκατάσταση φυσικού αερίου στο Κατάρ - Δεν υπήρξαν τραυματισμοί
07:17
Προειδοποίηση Τραμπ: Οι ΗΠΑ θα καταστρέψουν το South Pars, αν το Ιράν επιτεθεί ξανά στο Κατάρ
07:11