ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Με κομπρεσέρ ξεκόλλησαν από την άσφαλτο ακτιβιστές για το κλίμα στη Γερμανία

Με κομπρεσέρ ξεκόλλησαν από την άσφαλτο ακτιβιστές για το κλίμα στη Γερμανία
Η γερμανική αστυνομία ξεκολλάει με κομπρεσέρ ακτιβιστές για το κλίμα AP Photo/Markus Schreiber

Το γύρο του διαδικτύου έχουν κάνει φωτογραφίες από διαμαρτυρία για το κλίμα στο Βερολίνο, οι οποίες δείχνουν κομπρεσέρ να προσπαθούν να ξεκολλήσουν ακτιβιστές από την άσφαλτο.

Από το πρωί της Δευτέρας (24/4) σε περισσότερα από 30 σημεία του Βερολίνου βρίσκονται σε εξέλιξη δράσεις της οργάνωσης «Τελευταία Γενιά» (Last Generation), προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στην οδική κυκλοφορία.

Παράλληλα, τουλάχιστον 500 αστυνομικοί και ένα ελικόπτερο συμμετέχουν στην επιχείρηση αποκατάστασης της κυκλοφορίας.

Μέλη της ομάδας «Last Generation» έχουν αποκλείσει επανειλημμένα δρόμους σε όλη τη Γερμανία τον περασμένο χρόνο σε μια προσπάθεια να πιέσουν την κυβέρνηση να λάβει πιο δραστικά μέτρα κατά της κλιματικής αλλαγής. Σε αρκετές περιπτώσεις, έχουν κολλήσει στους δρόμους, εξοργίζοντας ορισμένους αυτοκινητιστές και προκαλώντας κατηγορίες για εξτρεμισμό από συντηρητικούς πολιτικούς, σύμφωνα με το Associated Press.

Το πρωί της Δευτέρας (24/4), υπήρχαν περίπου 30 οδοφράγματα σε όλη την πόλη, μετέδωσε το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa.

«Δεν θα δεχόμαστε πλέον ότι η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο να σταματήσει την καταστροφή των μέσων διαβίωσής μας», ανέφερε η Last Generation σε δήλωση, ενώ πρόσθεσε «Τώρα αντιστεκόμαστε».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ