ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ανώγεια - Έκκληση δημάρχου: Καταστροφικές οι βόλτες με «γουρούνες» και τζιπ στον Ψηλορείτη

Ανώγεια - Έκκληση δημάρχου: Καταστροφικές οι βόλτες με «γουρούνες» και τζιπ στον Ψηλορείτη
Ο δήμαρχος Ανωγείων προτρέπει όλους να αποφεύγουν την οδήγηση εκτός δρόμου στα οροπέδια του Ψηλορείτη καθώς αυτό είναι καταστροφικό για το περιβάλλον ΙΝΤΙΜΕ / ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Ως «κάτι παραπάνω από καταστροφικές» για το περιβάλλον στο Ψηλορείτη χαρακτηρίζει ο δήμαρχος Ανωγείων Ρεθύμνου, την οδήγηση εκτός δρόμου στα μικρά και μεγάλα οροπέδια με μηχανοκίνητα οχήματα, μηχανές, γουρούνες, τζιπ ή 4×4 φορτηγά .

Ο δήμαρχος Ανωγείων Σωκράτης Κεφαλογιάννης προτρέπει όλους να αποφεύγουν την οδήγηση εκτός δρόμου στα οροπέδια του Ψηλορείτη και ενημερώνει ότι έχει αποκλείσει την είσοδο στο οροπέδιο της Νίδας με τοποθέτηση απαγορευτικών και έχουν ενημερωθεί όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς για την προστασία του φυσικού τοπίου».

Όπως σημειώνει, από την δραστηριότητα αυτή κινδυνεύουν με εξαφάνιση ενδημικά είδη τα οποία φιλοξενούνται χρόνια τώρα στα οροπέδια της περιοχής όπως είναι η Νευρίδα, ο Κρόκος και η Χορστρίσεα, μοναδική βιοποικιλότητα στον κόσμο, μια παγκόσμια κληρονομιά της φύσης.

«Είναι φανερό ότι η προστασία του περιβάλλοντος και η αγάπη για τον μοναδικό τοπίο του Ψηλορείτη είναι υπόθεση όλων των Κρητικών και όλων των επισκεπτών του Βουνού», τονίζει ο κ. Κεφαλογιάννης κάνοντας λόγο επίσης για εγρήγορση, συνέργεια και συνεργασία όλων που είναι αναγκαία και «...μπορεί να διαφυλάξει τον πλούτο των ευαίσθητων και προστατευόμενων περιοχών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ