ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποστάσεις και μάσκες στην ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης

Αποστάσεις και μάσκες στην ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης
INTIME NEWS

Τηρώντας απαρέγκλιτα τα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό, ορκίστηκαν τα νέα μέλη της κυβέρνησης το μεσημέρι της Τετάρτης, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Η τελετή ορκωμοσίας έγινε παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ περιορισμένος ήταν ο αριθμός των καλεσμένων.

Άπαντες φορούσαν προστατευτική μάσκα και τηρούσαν αποστάσεις, ενώ καθώς τα νέα μέλη της κυβέρνησης υπέγραφαν με την ίδια πένα, υπήρχε στο τραπέζι αντισηπτικό το οποίο χρησιμοποιούσαν πριν και μετά.

Σε αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, αρμόδιο για τη δημοσιονομική πολιτική, αναβαθμίστηκε ο Θεόδωρος Σκυλακάκης και σε αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με αρμοδιότητα τις ιδιωτικές επενδύσεις και τις συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα ο Νίκος Παπαθανάσης.

Ο Παναγιώτης Τσακλόγλου τοποθετήθηκε στη θέση του Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδιου για τα θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης, ενώ η Ζωή Ράπτη, ανέλαβε τη θέση της υφυπουργού Υγείας, αρμόδιας για θέματα Ψυχικής Υγείας.

Παράλληλα ο Νικόλαος Ταγαράς, βουλευτής Κορινθίας της ΝΔ, αναλαμβάνει τη θέση του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιου για θέματα Προστασίας του Περιβάλλοντος.

Τα νέα μέλη της κυβέρνησης ορκίστηκαν από τον επίσκοπο Ωραιών Φιλόθεο, εκτός του κ. Ταγαρά, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα με πολιτικό όρκο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ