ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συγκλονισμένη η πολιτική σκηνή από την εν ψυχρώ δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου

Συγκλονισμένη η πολιτική σκηνή από την εν ψυχρώ δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Συγκλονισμένη είναι η πολιτική σκηνή της χώρας από την εν ψυχρώ εκτέλεση του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου στο δικηγορικό γραφείο του στα Εξάρχεια. Μετά τις τοποθετήσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, ακολούθησαν δηλώσεις πολιτικών αρχηγών, βουλευτών και κομμάτων. 

«Η στυγερή και άνανδρη δολοφονία του δικηγόρου και εκλεκτού νομικού Μιχάλη Ζαφειρόπουλου προκαλεί αποτροπιασμό και βαθιά θλίψη», τόνισε στο συλλυπητήριο μήνυμά της η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά. «Απευθύνω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του».

«Είναι ένα βαρύ πλήγμα για τη δικηγορία και τη Δικαιοσύνη. Είναι όμως κι ένα ακόμη σύμπτωμα της βαθιάς κοινωνικής παθογένειας που βιώνει η χώρα. Η μαφιόζικη επίθεση καταδεικνύει δυστυχώς με τον πιο μελανό τρόπο το έλλειμμα ασφάλειας που νιώθει κάθε πολίτης ακόμη και μέσα στο κέντρο της Αθήνας. Η κυβέρνηση πρέπει – επιτέλους – να αναλάβει τις ευθύνες της για το διάχυτο αίσθημα ανομίας και ανασφάλειας που εντείνεται κι απλώνεται παντού γύρω μας», συμπλήρωσε.

Από πλευράς του ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης έστειλε το μήνυμά του για την στυγνή δολοφονία μέσω twitter. «Η μαφιόζικη δολοφονία του δικηγόρου Ζαφειρόπουλου στην καρδιά της Αθήνας μας θλίβει και μας ανησυχεί. Η Ελλάδα δεν θα γίνει έρμαιο συμμοριών», ανέφερε.

Αποτροπιασμός από τον Στ. Κοντονή

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής εξέφρασε τον «αποτροπιασμό» του «για την άνανδρη ενέργεια σε βάρος του συναδέλφου του και μάλιστα εν ώρα εργασίας». Παράλληλα, εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Αντιδράσεις κομμάτων στη στυγερή δολοφονία

«Οι αρχές οφείλουν να κινηθούν άμεσα για την εξιχνίαση της στυγνής δολοφονίας. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συναδέλφους του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου», αναφέρε ο ΣΥΡΙΖΑ στο συλλυπητήριο μήνυμά του.

Η Νέα Δημοκρατία εξέφρασε «τον αποτροπιασμό της και τη βαθιά της θλίψη για την εν ψυχρώ δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Η Αξιωματική Αντιπολίτευση αναμένει από τις Αστυνομικές Αρχές το αυτονόητο: Να διαλευκάνουν το ταχύτερο δυνατόν το στυγερό αυτό έγκλημα στο κέντρο της Αθήνας. Εκφράζουμε στους οικείους του τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας».

Το ΚΚΕ χαρακτήρισε τη δολοφονία «μία άνανδρη και αποτρόπαια πράξη. Τα αίτια αυτής της εγκληματικής ενέργειας πρέπει άμεσα να διερευνηθούν και οι δράστες της να συλληφθούν» και εξέφρασε τα «συλλυπητήριά του στους οικείους του Μ. Ζαφειρόπουλου».

Θλίψη από βουλευτές της ΝΔ

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης ανήρτησε στο twitter το εξής μήνυμα: «Αυτό που έγινε είναι πραγματικά τρομακτικό και η Αστυνομία οφείλει να το διαλευκάνει άμεσα. Συλλυπητήρια στη οικογένειά του. Κουράγιο».

Με την σειρά του, ο βουλευτής Βασίλης Κικίλιας εξέφρασε την θλίψη του για τη δολοφονία του «καλού του φίλου».

«Είμαι βαθύτατα συγκλονισμένος από τη στυγνή δολοφονία του καλού μου φίλου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του», ανέφερε.

«Είμαι συντετριμμένος από την άνανδρη δολοφονία του αγαπημένου φίλου και εξαίρετου δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Η σκέψη μου στην οικογένειά του», ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

«Οι δικηγόροι δεν θα καμφθούν από παρόμοιες ενέργειες»

Σε δήλωσή του, ο πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Παξινός, καταδίκασε την δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. «Καταδικάζω την άνανδρη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου ενός εξέχοντος συναδέλφου με σημαντική και πολυετή προσφορά στη κοινωνία, στη νομική επιστήμη, στο δικηγορικό σώμα και στα συνδικαλιστικά δρώμενα του Συλλόγου», ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του.

«Δυστυχώς για άλλη μια φορά, με αγανάκτηση διαπιστώνουμε την έλλειψη επαρκούς προστασίας του Έλληνα πολίτη που γίνεται θύμα δολοφονικών ενεργειών σε κεντρικότητα σημεία της Αθήνας. Είναι βέβαιο ότι οι δικηγόροι μετά το τραγικό αυτό συμβάν δεν θα καμφθούν από παρόμοιες ενέργειες και όπως πάντα θα δίνουν το καθημερινό τους παρών για τη προστασία της Δημοκρατίας. Βαθύτατα συλλυπητήρια στην οικογένεια του αλησμόνητου Μιχάλη».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ