"Ναι" ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες. "Όχι" ΝΔ-ΚΚΕ, "παρών" ΔΗΣΥ, ΕΚ, Ποτάμι
Με τις ψήφους των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων «πέρασε» από την Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία Παππά για την προκήρυξη των επτά αδειών πανελλαδικής εμβέλειας.
Την κυβερνητική ρύθμιση καταψήφισε η ΝΔ, ενώ Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι δήλωσαν «παρών», καθώς δεν έγιναν αποδεκτές οι δύο προϋποθέσεις που έθεσαν, αφενός για τον προληπτικό έλεγχο του πόθεν έσχες των υποψηφίων για απόκτηση τηλεοπτικής άδειας και την προϋπόθεση της εγγυητικής επιστολής.
Από πλευράς κυβέρνησης ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος έκανε γνωστές τις θέσεις του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, ότι δηλαδή, προβλέπεται ήδη στο νόμο έλεγχος για την κάλυψη του μετοχικού κεφαλαίου και επιπλέον έλεγχος μετά την ανακήρυξη του υπερθεματιστή. Σε ότι αφορά, στο δεύτερο αίτημα, ο κ. Φάμελλος είπε ότι κι αυτό προβλέπεται από το νόμο και επομένως και τα «δύο ζητήματα ανταποκρίνονται στις κατευθύνσεις του νόμου».
Καταψήφισε και το ΚΚΕ, ενώ «παρών» δήλωσε και η Ένωση Κεντρώων.
ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ: Ποια τα οφέλη του νέου συστήματος για εργαζόμενους και επιχειρήσεις
02:00
Πρόγραμμα επιχειρηματικότητας με επιχορήγηση 17.500 ευρώ: Πώς θα υποβάλετε αίτηση
01:00
Σε λειτουργία τέθηκε το υποσύστημα Εργοσήμου ΟΓΑ μέσω e-ΕΦΚΑ - Ποιες οι νέες δυνατότητες
00:30
Περισσότεροι από 1700 Αφρικανοί πολεμούν για την Ρωσία στα μέτωπα της Ουκρανίας
23:59