ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καταδικάζει η αντιπολίτευση την επίθεση στον 11χρονο Αμίρ

Καταδικάζει η αντιπολίτευση την επίθεση στον 11χρονο Αμίρ
EUROKINISSI

Σύσσωμη η αντιπολίτευση εξέφρασε την καταδίκη της για την επίθεση αγνώστων τα ξημερώματα στο σπίτι του 11χρονου Αμίρ στη Δάφνη, που είχε κληρωθεί να κρατήσει τη σημαία του σχολείου του στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

Νέα Δημοκρατία

«Τα ξημερώματα κάποιοι βανδάλισαν το σπίτι ενός 11χρονου Αφγανού στη Δάφνη, επειδή είχε κληρωθεί ως σημαιοφόρος του σχολείου του.

Κάποιοι άλλοι τον είχαν υποχρεώσει προηγουμένως να κρατά αντί σημαίας, μια ταμπέλα του σχολείου του.
Αυτή είναι η καθημερινή ανομία που ανέδειξε σήμερα η Νέα Δημοκρατία και έχει συχνά, δυστυχώς, και ρατσιστικά κίνητρα.

Γι’ αυτήν ο κ. Τσίπρας δεν είπε κουβέντα στη Βουλή, καθώς ζει στον δικό του τόπο και χρόνο».

Σταύρος Θεοδωράκης

Με μήνυμα στο Twitter τοποθετήθηκε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, για την επίθεση στο σπίτι του μικρού Αφγανού Αμίρ. «Κάθε μέρα ένας στόχος. Χθες ο ακτιβιστής στην ΑΣΟΕΕ και οι Ευέλπιδες, σήμερα ο πιτσιρικάς Αφγανός. Οι συμμορίες τραμπουκίζουν ανενόχλητες» υπογράμμισε ο κ. Θεοδωράκης.

ΠΑΣΟΚ

«Όσοι επιτέθηκαν εναντίον του Αμίρ και της οικογένειας του είναι θρασύδειλοι φασίστες», τονίζει σε ανάρτησή του στο Facebook o εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης.

«Τέτοιες πράξεις», αναφέρει «δεν χωράνε στην Δημοκρατία, πρέπει να περιθωριοποιηθούν από την ελληνική κοινωνία και ειδικά τη νέα γενιά».

Θανάσης Θεοχαρόπουλος

Την επίθεση αγνώστων στο σπίτι του μικρού Αφγανού Αμίρ σχολίασε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, τονίζοντας ότι προκαλεί αποτροπιασμό.

«Οι φασίζουσες πρακτικές με ρατσιστικά κίνητρα δεν μπορεί να έχουν θέση στη χώρα μας. Επιτέλους, χρειάζεται αφύπνιση και άμεσα αντανακλαστικά. Μόλις λίγες ημέρες πριν ο Αμίρ υποχρεώθηκε από ορισμένους "εκπαιδευτικούς" να κρατήσει την ταμπέλα του σχολείου και όχι τη σημαία, χθες το βράδυ βανδάλισαν το σπίτι του, αύριο άραγε τι θα γίνει; Και για ποιον λόγο; Επειδή είναι Αφγανός; Απαιτείται άμεση διαλεύκανση τόσο της χθεσινής επίθεσης από το Τμήμα Ρατσιστικής Βίας τη ΕΛ.ΑΣ., όσο και του περιστατικού με τη σημαία από το υπουργείο Παιδείας. Δεν θα επιτρέψουμε να επικρατήσουν στη χώρα μας η μισαλλοδοξία, η ξενοφοβία και ο ρατσισμός» υπογράμμισε ο κ. Θεοχαρόπουλος.

Ένωση Κεντρώων

Την καταδίκη της για τη ρατσιστική βία σε βάρος του 11χρονου μαθητή στη Δάφνη, εκφράζει η Ένωση Κεντρώων με ανακοίνωσή της και επιτίθεται στην κυβέρνηση, λέγοντας: «Τα λάθη του ΣΥΡΙΖΑ να κάνει κληρώσεις για το ποιος θα σηκώνει τη σημαία στις εθνικές επετείους, δίνει τώρα σε φασιστικούς κύκλους το έναυσμα για εκδηλώσεις βίας και ρατσισμού».

Τέλος, ΕΚ, απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό, υποστηρίζει: «Πρέπει πριν νομοθετήσουμε να βλέπουμε και πιο μακριά κ. Τσίπρα».

ΑΝΕΛ

«H καταφανέστατα ρατσιστική επίθεση στο σπίτι της οικογένειας του 11χρονου μαθητή Αμίρ είναι μια φασιστική ενέργεια που πηγάζει από το μίσος. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ εκφράζουμε τον έντονο αποτροπιασμό μας. Σε καμία περίπτωση τέτοιες ενέργειες δεν μπορεί να γίνουν ανεκτές από τους Έλληνες».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ