Αιχμές Βούτση για τις εκτιμήσεις του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής
Αιχμές κατά του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής και του συντονιστή του Παναγιώτη Λιαργκόβα για όσα αναγράφει στην τριμηνιαία του έκθεση για το χρέος, αφήνει ο Νίκος Βούτσης.
Παίρνοντας τη σκυτάλη από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο που χαρακτήρισε «λάθος» τις εκτιμήσεις του για το ύψος των τόκων που καλείται να πληρώσει η Ελλάδαγια το ύψος των τόκων που καλείται να πληρώσει η Ελλάδα τα επόμενα χρόνια, ο Πρόεδρος της Βουλής εκφράζει την έκπληξή του γιατί χρησιμοποιήθηκαν μη έγκυρα στοιχεία.
Με γραπτή δήλωσή του για όσα αναφέρονται για επιβάρυνση με τόκους 84,3 δισ. ευρώ στο χρονικό διάστημα 2020-2026, ο Νίκος Βούτσης τονίζει πως:
«Η συνηγορία και η συνδρομή για την αναγκαία αναδιάρθρωση του χρέους, στην κρίσιμη μάλιστα περίοδο που η ελληνική κυβέρνηση έχει προχωρήσει στις σχετικές διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς και αναμένονται θετικές εξελίξεις το προσεχές διάστημα, δεν είναι δυνατόν να γίνονται με διογκωμένα στοιχεία από πίνακες της χρήσης του έτους 2013 και με την κινδυνολογία περί χρεοκοπίας. Εκφράζω την έκπληξή μου για τη χρήση μη έγκυρων στοιχείων και τη συνακόλουθη δημιουργία επικοινωνιακών εντυπώσεων».
Έπεσαν 300 χιλιοστά βροχής στο πρώτο δίμηνο: Γιατί η δυτική Ελλάδα δοκιμάζεται από ισχυρά φαινόμενα
09:41
Λεωφορείο έπεσε σε χαράδρα στο Νεπάλ: 17 νεκροί και 24 τραυματίες
09:31
Μυστική έκθεση των Δημοκρατικών αποκαλύπτει πως η στήριξη στο Ισραήλ κόστισε ψήφους στην Κάμαλα Χάρις
09:25
Βρέθηκε γιγάντια θερμική λίμνη στην Αλβανία σε βάθος 127 μέτρων - Γιατί αιφνιδιάσε τους επιστήμονες
09:11