Κοτζιάς για δημοσιοποίηση απόρρητων εγγράφων: Η αντιπολίτευση θεωρεί ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα
Επίθεση στην αντιπολίτευση εξαπέλυσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, με αφορμή την κατάθεση απόρρητων εγγράφων σε σχέση με το εξοπλιστικό υλικό προς πώληση στη Σαουδική Αραβία, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως η δημοσιοποίηση κάθε τέτοιου εγγράφου δίνει τη δυνατότητα σε τρίτους να αποκτήσουν στοιχεία για το σύστημα κρυπτογράφησης της χώρας.
Όπως αναφέρει σε δήλωσή του ο υπουργός, κάλεσε την αντιπολίτευση «να φερθεί σε ζητήματα εθνικού συμφέροντος και νομιμότητας με νηφαλιότητα, ευθύνη και σοβαρότητα. Και τα τρία τα θεώρησε κίνδυνο για τα συμφέροντα που εκπροσωπεί».
«Της υπενθύμισα ότι ο νόμος απαγορεύει την δημοσιοποίηση απόρρητων εγγράφων και ακόμη περισσότερο άκρως απόρρητων. Δήλωσε ότι θεωρεί το νόμο στενό κορσέ για τις επιδιώξεις της. Ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Σημειώνω, ότι κάθε τέτοιο έγγραφο που δημοσιοποιείται δίνει τη δυνατότητα σε τρίτους να αποκτήσουν στοιχεία για το σύστημα κρυπτογράφησης της χώρας, σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Κοτζιάς.
«Τα κεντρικά ερωτήματα είναι, λοιπόν, απλά: Αποτελεί η παράδοση απόρρητων εγγράφων από δημόσιους λειτουργούς σε τρίτους παρανομία ή όχι; Γίνεται αυτή η παράνομη παράδοση από κομματικές και μόνο φιλοδοξίες ή και με χρηματισμό; Σε μία τέτοια περίπτωση, υποστηρίζει η αντιπολίτευση τη δυνατότητα δημόσιοι λειτουργοί να πωλούν δημόσια έγγραφα σε τρίτους;», συνεχίζει.
«Είναι φανερό, ότι πριν αποκτήσει η αντιπολίτευση απόρρητα δημόσια έγγραφα, κάποιος που νόμιμα τα κατείχε τους τα παρέδωσε. Και αυτή είναι η πιο άθλια μορφή κομματικοποίησης του κράτους», καταλήγει η δήλωση.
Το Ιράν χτύπησε διυλιστήριο πετρελαίου στη Χάιφα – Πυραυλική επίθεση σε αεροπορική βάση κοντά στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης
12:09
Μαυρίκης: Ποινή κάθειρξης έξι ετών και εγγύηση 20.000 ευρώ για τη δωροδοκία δικαστή
12:08
Δένδιας: Η ασφάλεια δεν είναι πλέον δεδομένη - Είμαστε υποχρεωμένοι να επενδύσουμε στην αμυντική μας δυνατότητα
12:01
Ιταλία: Συνελήφθη 17χρονος μαθητής - Σχεδίαζε δολοφονική επίθεση σε σχολείο
11:59