ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αχτσιόγλου: Το κοινωνικό μέρισμα καλύπτει το 32% του πληθυσμού

Αχτσιόγλου: Το κοινωνικό μέρισμα καλύπτει το 32% του πληθυσμού
(EUROKINISSI//ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

To 32% του πληθυσμού καλύπτει το κοινωνικό μέρισμα, όπως αναφέρει σε συνέντευξή της στην «Αυγή της Κυριακής» η Έφη Αχτσιόγλου, που παράλληλα τονίζει ότι η μέση ενίσχυση είναι άνω των 500 ευρώ.

Η υπουργός Εργασίας υπογραμμίζει, επίσης, ότι το μέρισμα ενισχύει εκατομμύρια Έλληνες και παρέχει ουσιαστική στήριξη στα πιο ευάλωτα νοικοκυριά.

Την ίδια ώρα, εξηγεί ότι για να καλυφθούν συμπολίτες μας, οι οποίοι είναι άνεργοι τουλάχιστον για 6 μήνες το 2017, αλλά είχαν εργασία και εισόδημα το 2016, υπάρχει πρόβλεψη ώστε λαμβάνοντας υπόψη το χρόνο ανεργίας του 2017 να αφαιρείται μέρος από τα εισοδήματα που είχε κάποιος δηλώσει ως εργαζόμενος το 2016.

«Η καλή δημοσιονομική πορεία του ασφαλιστικού συστήματος καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την ισορροπία όλου του κοινωνικού προϋπολογισμού» τόνισε επίσης η κ. Αχτσιόγλου, και συμπλήρωσε: «Η κυβέρνηση εξαντλεί κάθε δυνατότητα και κάθε επίδοση της ελληνικής οικονομίας, για να βελτιώνεται η καθημερινότητα των εργαζομένων και των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων».

Προσθέτει, τέλος, ότι υπάρχει ειδική μέριμνα για τους ηλικιωμένους άνω των 70 ετών, οι οποίοι δεν θα χρειαστεί να κάνουν αίτηση, αλλά τα ποσά θα πιστώνονται απευθείας στους δικαιούχους που μετά από αυτοματοποιημένη διαδικασία ελέγχου θα διαπιστώνεται ότι πληρούν τα κριτήρια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ