Ανατροπή στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό στη Βουλή
Σε δύο μέρη θα διεξαχθεί φέτος, για πρώτη φορά στα χρονικά της Βουλής, η συζήτηση και η ψήφιση του προϋπολογισμού του 2018, καθώς σημειώθηκε ανατροπή στον προγραμματισμό που είχε ανακοινωθεί για τη συζήτηση και την έγκρισή του.
Η συγκεκριμένη κοινοβουλευτική διαδικασία είχε οριστεί για το πενθήμερο 18-22 Δεκεμβρίου. Ωστόσο, όπως εισηγήθηκε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης στην Διάσκεψη των Προέδρων η συζήτηση θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου και θα συνεχιστεί την Τρίτη και την Τετάρτη 12 και 13 του μηνός. Το βράδυ της Τετάρτης θα διακοπεί και θα συνεχιστεί την Δευτέρα 18/12, προκειμένου να ολοκληρωθεί με την ψήφιση το βράδυ της Τρίτης 19 Δεκεμβρίου.
Η διακοπή κρίνεται απαραίτητη για τρεις λόγους. Κατά πρώτον, στις 14 και 15 Δεκεμβρίου θα απουσιάζει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να παρευρεθεί στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεύτερον, το διάστημα 7 έως 13 Δεκεμβρίου ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος θα βρίσκεται στις ΗΠΑ, ενώ στις 16 και 17 Δεκεμβρίου είναι προγραμματισμένο το 11ο τακτικό συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.
Η εισήγηση του Νίκου Βούτση εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από τη Διάσκεψη των Προέδρων, ενώ αξίζει ακόμη να σημειωθεί πως ο ψηφισθείς Προϋπολογισμός θα δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως «κατ’ ελάχιστον ως τις 20 Δεκεμβρίου», ώστε να δρομολογηθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες καταβολής συντάξεων και επιδομάτων πριν από το τέλος τρέχοντος έτους.
Γκαλερί: 400 πίνακες στα «χέρια» των Αρχών - Έχουν κατασχεθεί πάνω από 200.000 ευρώ
19:29
Μεγάλες ζημιές στο λιμάνι Μπαντάρ Λένγκε του Ιράν μετά από επίθεση - 16 πλοία τυλίχθηκαν στις φλόγες (vid)
19:20
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Μυτιλήνη λόγω αφθώδους πυρετού
19:10
«Εάν δουλεύεις στην εστίαση, σε αφορά»: Η ανάρτηση Μητσοτάκη για τη νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (vid)
19:02