ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καταγραφή απόψεων στο σημερινό πολιτικό συμβούλιο των αρχηγών

Καταγραφή απόψεων στο σημερινό πολιτικό συμβούλιο των αρχηγών
Φωτογραφία από το Πολιτικό Συμβούλιο Αρχηγών του Ιουλίου. Ο πρωθυπουργός προσέρχεται με τους συνεργάτες του στο Προεδρικό Μέγαρο EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης

Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, δεν θα ληφθούν αποφάσεις στο σημερινό συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, καθώς όπως είπε «είναι μια διαδικασία για το πώς θα προσεγγίσουμε, από κοινού, κύριας σημασίας θέματα».

Στην σημερινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, στις 12:00 θα συζητηθούν το προσφυγικό, η συνταγματική αναθεώρηση και το ασφαλιστικό. Ιδιαίτερα σε σχέση με το ασφαλιστικό που αποτελεί και την «καυτή πατάτα» της κυβέρνησης, στόχος είναι να μην γίνει καμία μείωση στις κύριες συντάξεις και γύρω από την θέση αυτή, η κυβέρνηση θα επιδιώξει μια ενιαία θέση από τα κόμματα, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Όπως δήλωσε χθες η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, η κυβέρνηση εκφράζει την βεβαιότητα ότι οι πολιτικοί αρχηγοί θα συμβάλλουν εποικοδομητικά, με τις θέσεις και τις προτάσεις τους, σε όλα τα θέματα που θα συζητηθούν, παρά τις αντιδράσεις των κομμάτων.

Πάντως οι προθέσεις της αντιπολίτευσης, έχουν ήδη λίγο-πολύ καταγραφεί. Ο προσωρινός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Πλακιωτάκης, οποίος δεν μπορεί να δεσμευτεί για το κόμμα του, θα παραστεί για να ενημερωθεί από τον πρωθυπουργό.

Η Φώφη Γεννηματά έχει ήδη εκφράσει την επιθυμία της Δημοκρατικής Παράταξης να μην γίνει καμία συζήτηση για το ασφαλιστικό και για την συνταγματική αναθεώρηση, παραπέμποντας στην Βουλή.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του κόμματος Το Ποτάμι, Σταύρος Θεοδωράκης, θα παραστεί περιμένοντας συγκεκριμένες προτάσεις από τον πρωθυπουργό για το ασφαλιστικό.

Ο Βασίλης Λεβέντης της Ένωσης Κεντρώων, με τη σειρά του, όπως έκανε γνωστό θα παραστεί για να καταθέσει αίτημα για την συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης τεχνοκρατών.

Το ΚΚΕ ξεκαθάρισε από την πρώτη στιγμή ότι δεν πρόκειται να παραστεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ