ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λυκουρέντζος: Θέλω να τιμωρηθούν όσοι εμπλέκονται στη σπίλωσή μου

Λυκουρέντζος: Θέλω να τιμωρηθούν όσοι εμπλέκονται στη σπίλωσή μου
EUROKINISSI/ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει και ο Ανδρέας Λυκουρέντζος για την εμπλοκή του ονόματός του στο σκάνδαλο της Novartis

Ο πρώην υπουργός Υγείας επί κυβερνήσεων ΝΔ πέρασε την πόρτα του γραφείου 131 του Μεγάρου της Βουλής για να λάβει γνώση της στοιχείων της δικογραφίας που τον αφορούν, καθώς προστατευόμενος μάρτυρας κατέθεσε ότι είχε επικοινωνία μέσω sms με τον πρώην αντιπρόεδρο της Novartis, Κώστα Φρουζή. Δεν του επετράπη να έχει μαζί του το κινητό του τηλέφωνο για να μην βγάλει φωτογραφίες.

«Προσφεύγω άμεσα στη Δικαιοσύνη, γιατί θέλω να οδηγηθούν σε τιμωρία εκείνοι που εμπλέκονται στην σπίλωσή μου», ανέφερε σε δηλώσεις του στο περιστύλιο της Βουλής, προσθέτοντας ότι ζήτησε να αρθεί το τηλεφωνικό του απόρρητο, ώστε να αποδειχθεί ότι δεν είχε καμία επαφή με το στέλεχος της Novartis.

«Φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό βάζει η υπόθεση Novartis

Σε συνομιλία του με τους δημοσιογράφους, ανέφερε πως αυτοί που θεωρούν ιδιοκτησία τους το δημοκρατικό πολίτευμα και επιχειρούν με πρακτικές, κατά παράβαση των κανόνων του Συντάγματος, να πλήξουν πολιτικούς τους αντιπάλους, οδηγούν σε εκτροπή. «Είναι τόσο αστεία η υπόθεση, ώστε να εμφανίζουν εμένα ως χρηματιζόμενο», είπε και συμπλήρωσε ότι ως υπουργός δεν είχε την αρμοδιότητα της φαρμακευτικής πολιτικής και ουδέποτε συναντήθηκε με οποιοδήποτε στέλεχος της Novartis.

«Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται», τόνισε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ