ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άνοιξε πόρτα στην Ένωση Κεντρώων ο Φλαμπουράρης

Άνοιξε πόρτα στην Ένωση Κεντρώων ο Φλαμπουράρης
Ο Αλέκος Φλαμπουράρης δίπλα από τον Αλέξη Τσίπρα Ευρωκίνηση Γιώργος Κονταρίνης

Γέφυρες προς την πλευρά της Ένωσης Κεντρώων και του Βασίλη Λεβέντη, έριξε το βράδυ της Δευτέρας, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στην ΕΡΤ ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης. Ο κ. Φλαμπουράρης είπε ότι κάποια σημεία της πρότασης του κ. Λεβέντη προς τον πρωθυπουργό θα μπορούσαν να γίνουν δεκτά. 

Στη συνέντευξή του, ο κ. Φλαμπουράρης ανέφερε ότι θα υπάρξει συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον πρόεδρο της Ενωσης Κεντρώων, σπεύδοντας όμως συγχρόνως να σημειώσει ότι ο κ. Λεβέντης δεν "θέλει να μπει στην κυβέρνηση, θέλει να στηρίξει, και αυτό είναι πολύ θετικό". Στο σημείο αυτό πρόσθεσε πως από τα «9 σημεία» που είχε καταθέσει ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων, «4-5 μπορεί να γίνουν αποδεκτά».

Παρόλα αυτά ο υπουργός υπογράμμισε ακόμη πως ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κάνει λάθος όταν μιλά για 11 διαρροές βουλευτών της κυβερνητικής πλειοψηφίας στην ψήφιση κρίσιμων νομοσχεδίων.

Στην ίδια συνέντευξη, ο κ. Φλαμπουράρης, δήλωσε την ικανοποίησή του από τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, για να τονίσει μετά πως «δεν θα υπάρξει πρόβλημα για οποιοδήποτε θέμα (έλθει προς ψήφιση) στην Βουλή».

Έριξε τα βέλη του συνολικά στα κόμματα της αντιπολίτευσης, για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισαν τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, ενώ υποστήριξε ότι «δεν ήταν πρόθεση του πρωθυπουργού ή της κυβέρνησης να παγιδεύσει κανέναν».

Απέφυγε πάντως να σχολιάσει τη δήλωση της κ. Γεροβασίλη, για πιθανή διεύρυνση της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Είπε όμως πως αυτό μπορεί να φανεί από το εάν θα ξεκινήσει συζήτηση με πολιτικές δυνάμεις», στις οποίες συμπεριέλαβε την Ενωση Κεντρώων, το ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Συμπαράταξη και Το Ποτάμι, ενώ απέκλεισε τη Νέα Δημοκρατία και την ακροδεξιά για να προσθέσει στη συνέχεια ότι μία τέτοια συζήτηση «κόπηκε προχθές».

Όσο για το ενδεχόμενο σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης, σημείωσε ότι «όποτε έγινε οικουμενική κυβέρνηση στην Ελλάδα δεν πέτυχε ποτέ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ