ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προσπάθειες προς το ΕΛΚ να χαλαρώσουν οι ασφυκτικοί όροι

Προσπάθειες προς το ΕΛΚ να χαλαρώσουν οι ασφυκτικοί όροι

Στη Μαδρίτη μεταβαίνουν το πρωί της Πέμπτης οι κκ. Τζιτζικώστας, Μητσοτάκης και Γεωργιάδης για το ετήσιο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Όπως είναι γνωστό από χτες, στην ισπανική πρωτεύουσα βρίσκεται ήδη και ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης ο οποίος και θα έχει σειρά κατ’ ιδίαν συναντήσεων με ευρωπαίους εταίρους.

Βασικό θέμα στην ατζέντα του ΕΛΚ θα είναι το προσφυγικό καθώς την Κυριακή ο Πρόεδρος της Κομισιόν Γιούνκερ έχει συγκαλέσει νέα έκτακτη συνάντηση των ηγετών των χωρών των Βαλκανίων και της Κεντρικής Ευρώπης για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Όπως αναμένεται, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα τοποθετηθεί στο συνέδριο για το προσφυγικό-μεταναστευτικό και θα αναλύσει την εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση που επικρατεί στη χώρα.

Επιπλέον, θα αναφερθεί εκτενώς στην πορεία του ΕΛΚ σε σχέση με το μέλλον της Ένωσης.

Είναι δεδομένο πάντως, πως θα συζητηθούν και τα θέματα της οικονομίας με την ελληνική πλευρά να θέλει να πιέσει προς την κατεύθυνση της χαλάρωσης της σφιχτής δημοσιονομικής πολιτικής.

Από εκεί και πέρα, οι τέσσερεις συνυποψήφιοι για την ηγεσία της ΝΔ θα έχουν το μυαλό τους στη στρατηγική που θα ακολουθήσουν στην τελική ευθεία για τις κάλπες.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 διέψευσε πως η υποψηφιότητά του στηρίζεται από τον Αντώνη Σαμαρά, για τον οποίο άφησε μάλιστα και αιχμές, ενώ άφησε να εννοηθεί πως ισχύουν οι πληροφορίες που φέρουν τον Κώστα Καραμανλή να είχε προσπαθήσει να αποτρέψει την υποψηφιότητά του.

Την ίδια ώρα από τη Θεσσαλονίκη, χθες το απόγευμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέφερε στο τραπέζι την πρότασή του για τη διεξαγωγή μίας τουλάχιστον δημόσιας συζήτησης μεταξύ των υποψηφίων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ