Στήριξη για το χρέος ζήτησε από τον νέο Ισπανό πρωθυπουργό ο Τσίπρας
Τηλεφωνική συνομιλία είχε σήμερα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με τον νέο πρωθυπουργό της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ, προκειμένου να τον συγχαρεί για την ανάληψη των καθηκόντων του.
Όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του πρωθυπουργού, οι δύο ηγέτες «συμφώνησαν να συνεργαστούν στενά το επόμενο διάστημα, προκειμένου Ελλάδα και Ισπανία να συμβάλουν εποικοδομητικά στην προώθηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων στην Ευρωζώνη, την προώθηση της ατζέντας της κοινωνικής Ευρώπης, την αναθεώρηση του Κοινού Ευρωπαϊκού Συστήματος Ασύλου και την ειρήνη και σταθερότητα στη Μεσόγειο».
Σύμφωνα με την ενημέρωση από το Μέγαρο Μαξίμου, ο Έλληνας πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Ισπανό ομόλογό του και για την πορεία των διαπραγματεύσεων για το ελληνικό δημόσιο χρέος, ζητώντας τη στήριξή του.
Τέλος, κατά τη συνομιλία τους, οι δύο πρωθυπουργοί συμφώνησαν να εργαστούν στενά και στο πλαίσιο του PES για την προετοιμασία της επόμενης Συνόδου Ευρωπαϊκών Χωρών του Νότου.
Το Ισραήλ ενέκρινε «έκτακτο» κονδύλι για στρατιωτικές αγορές για τον πόλεμο στο Ιράν
17:18
«Είμαι ακόμα ζωντανός», απαντά ο Νετανιάχου στις φήμες για τον θάνατό του
17:00
Μια ηλιακή έκλειψη, κομήτες και βροχές μετεωριτών: Τι φαινόμενα περιλαμβάνει το αστρονομικό 2026
16:59
Χεζμπολάχ: Προηγμένος πύραυλος εκτοξεύθηκε κατά αεροπορικής βάσης στο κεντρικό Ισραήλ
16:47