ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Τσίπρα με τον CEO της JP Morgan και τον Αμερικανό υπουργό Εμπορίου

Συνάντηση Τσίπρα με τον CEO της JP Morgan και τον Αμερικανό υπουργό Εμπορίου
EUROKINISSI/ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ANDREA BONETTI

Συνάντηση με τον Jamie Dimon, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της JP Morgan Chase, είχε νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός συζήτησε με τον -ελληνικής καταγωγής- επικεφαλής της μεγαλύτερης τράπεζας των ΗΠΑ, για την ανάκαμψη και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

Από την πλευρά του, ο κ. Dimon τόνισε, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ότι είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει ανακτήσει την σταθερότητα και την εμπιστοσύνη, ενώ γίνεται και πάλι επενδυτικός προορισμός, ωστόσο δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι πρέπει να βρεθεί ο τρόπος για να στηριχθεί περαιτέρω αυτή η προσπάθεια.

Στο γεύμα εργασίας που διοργάνωσε ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ, Γουίλμπορ Ρος, σε συνέχεια των χθεσινών συναντήσεων που είχε ο πρωθυπουργός με εκπροσώπους funds και τραπεζών, εκπροσωπήθηκαν κορυφαίες εταιρίες που δραστηριοποιούνται στους κλάδους της ενέργειας, του εμπορίου, της καινοτομίας και της νεοφυούς επιχειρηματικότητας, της βιομηχανίας, της πληροφορικής.

Εξάλλου, έλαβαν μέρος στελέχη από τον κατασκευαστικό τομέα, τη βιομηχανία καθώς επίσης και επενδυτικά funds και τράπεζες που ενδιαφέρονται για επενδύσεις στην Ελλάδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ