ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επανέρχεται το Μαξίμου για τις συναντήσεις Σπυράκη - Ζάεφ

Επανέρχεται το Μαξίμου για τις συναντήσεις Σπυράκη - Ζάεφ

Επανέρχεται στο ζήτημα των συναντήσεων της Μαρίας Σπυράκη με τον Ζόραν Ζάεφ το Μέγαρο Μαξίμου καθώς με σημερινή ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού υπογραμμίζει ότι περιμένει απαντήσεις σχετικά με το πόσες συναντήσεις έχουν γίνει και τι μήνυμα μετέφερε η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας στον Πρωθυπουργό της πΓΔΜ.

«Με την ελπίδα, στις 24 ώρες που πέρασαν η κα Σπυράκη να μην συνάντησε, ξανά, τυχαία, για καφέ τον κ. Ζάεφ, περιμένουμε, ακόμα, απαντήσεις από τον κ. Μητσοτάκη: Πόσες φορές συνάντησε κρυφά η κα Σπυράκη, ως ειδική απεσταλμένη του, τον κ. Ζάεφ; Ισχύει ότι του μετέφερε το μήνυμα πως η ΝΔ θα συναινέσει σε συμφωνία για το ονοματολογικό, αρκεί να συμφωνήσει και ο κ. Καμμένος, όπως προκύπτει από τα λόγια του κ. Ζάεφ στα πρακτικά του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών της γείτονος; Και το βασικότερο: Ποιος ακριβώς ήταν ο σκοπός των μυστικών συναντήσεων, ακόμα και πριν ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις των δύο κυβερνήσεων; Τι μήνυμα μετέφερε η κα Σπυράκη εξ ονόματος του Κυριάκου Μητσοτάκη ;» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου.

Υπενθυμίζεται ότι το ζήτημα κυριάρχησε χθες στην πολιτική επικαιρότητα καθώς κυβέρνηση και αντιπολίτευση αντάλλαξαν πυρά με αφορμή δημοσιεύματα της FAZ και της Καθημερινής για παρασκήνιο των διαπραγματεύσεων Αθηνών - Σκοπίων για το ονοματολογικό.

Σε δηλώσεις της, πάντως, στο CNN Greece, η ευρωβουλευτής της ΝΔ έκανε λόγο για μία, δημόσια και τυχαία συνάντηση το Δεκέμβριο του ’17, διαψεύδοντας κατηγορηματικά δεύτερη συνάντηση με τον πρωθυπουργό της γείτονας χώρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ