ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δήμος Αθήνας: Διορία δύο ημερών ζήτησε ο Τσίπρας για να πείσει τον «άγνωστο Χ»

Δήμος Αθήνας: Διορία δύο ημερών ζήτησε ο Τσίπρας για να πείσει τον «άγνωστο Χ»
EUROKINISSI

Οι πληροφορίες που έβγαιναν από τη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις εξελίξεις στο σήριαλ εξεύρεσης υποψηφίου για τον Δήμο Αθηναίων, έρχονται να επιβεβαιώσουν το χθεσινό ρεπορτάζ του CNN Greece ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει εντοπίσει τον εκλεκτό (καλύτερα την εκλεκτή) και έχει επιδοθεί σε επιχείρηση πειθούς προκειμένου να αποσπάσει τη θετική της απάντηση.

Ο Πρωθυπουργός ζήτησε από τα μέλη του σώματος να του δώσουν 48 ώρες προθεσμία προκειμένου να ολοκληρώσει τις συζητήσεις με το συγκεκριμένο πρόσωπο κι αν όλα πάνε καλά να φέρει το όνομα στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής που θα γίνει το Σαββατοκυρίακο. Μαζί με τον Γραμματέα του κόμματος, Πάνο Σκουρλέτη θα έχουν σήμερα και αύριο τις τελικές επαφές ενώ σε περίπτωση που δεν καταλήξει θετικά, θα στραφούν στη λύση του αναπληρωτή υπουργού Εργασίας, Νάσου Ηλιόπουλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες το πρόσωπο με το οποίο συζητά ο Αλέξης Τσίπρας είναι γυναίκα της οποίας η υποψηφιότητα θα σηματοδοτήσει το ευρύτερο άνοιγμα του κόμματος στον χώρο της κεντροαριστεράς και της οικολογίας με σημαντική παρουσία στην πρωτεύουσα. Πρόσωπο που φαίνεται να γνωρίζει καλά τις κινήσεις του πρωθυπουργού έλεγε χθες στο CNN Greece ότι αν ο Αλέξης Τσίπρας καταφέρει να αποσπάσει το πολυπόθητο «ναι» ο Κώστας Μπακογιάννης θα αποκτήσει έναν σοβαρό αντίπαλο ενώ κανείς από το κόμμα δεν θα έχει σοβαρούς λόγους να προβάλει ενστάσεις.

Μπορεί οι υποψηφιότητες του Νίκου Μπελαβίλα και της Κατερίνας Νοτοπούλου σε Πειραιά και Θεσσαλονίκη να αναπτέρωσαν το κομματικό ηθικό όμως ο Πρωθυπουργός θεωρεί ότι ο υποψήφιος στην Αθήνα πρέπει να έχει ευρύτερα πολιτικά χαρακτηριστικά και να μην προέρχεται από τον στενό κομματικό πυρήνα. Την ίδια ώρα, όμως, φαίνεται να έχουν απορριφθεί προτάσεις όπως ο Κωστής Παπαϊωάννου και ο Λευτέρης Παπαγιαννάκης ενώ χωρίς συζήτηση απορρίφθηκε και η σκέψη για στήριξη του Παύλου Γερουλάνου. Έτσι, αν οι συζητήσεις του Τσίπρα με την εκλεκτή δεν αποδώσουν καρπούς τότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα στραφεί στη λύση του Νάσου Ηλιόπουλου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ