ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βόμβα στον ΣΚΑΪ: Βουλευτές όλων των κομμάτων καταδικάζουν την επίθεση

Βόμβα στον ΣΚΑΪ: Βουλευτές όλων των κομμάτων καταδικάζουν την επίθεση
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Η βομβιστική επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ μονοπωλεί τη συζήτηση του προϋπολογισμού στη Βουλή. Υπουργοί, αλλά και βουλευτές όλων των κομμάτων που έλαβαν το λόγο καταδίκασαν την επίθεση, κάνοντας λόγο για πλήγμα στη δημοκρατία και την ελευθεροτυπία.

την συμπαράστασή του στους εργαζόμενους του ΣΚΑΙ εξέφρασε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ενω για «πολύ σοβαρό πλήγμα» έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. Από πλευράς βουλευτών, τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ οι κ.κ. Αννέτα Καββαδία, Ζωή Λιβανίου, Μανώλης Θραψανιώτης όσο και από τη ΝΔ, οι κ.κ. Βασίλης Κικίλιας, Κώστας Σκρέκας και Έλενα Ράπτη εξέφρασαν την απερίφραστη καταδίκη τους.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος από τη ΔΗΣΥ μίλησε για στοχοποίηση μέσων ενημέρωσης και έκανε γνωστό πως το κόμμα του έχει στείλει επιστολή στον πρόεδρο του ΕΣΡ ζητώντας τη σύγκληση διακομματικής επιτροπής για την άρση του εμπάργκο σε ΣΚΑΙ και ΕΡΤ.

«Είναι αυτονόητη, καθολική και απερίφραστη η καταδίκη μας, φωνές μισαλλόδοξες από όπου κι αν ακούγονται, πρέπει να απομονώνονται», είπε η Αννέτα Καββαδία, ενώ ο Βασίλης Κικίλιας μίλησε για στοχοποίηση της ελευθερίας του λόγου που τρέφει τη βία. Για «ωμή ενέργεια που στόχο έχει την καρδιά δημοκρατίας», έκανε λόγο ο Ευάγγελος Βενιζέλος. «Η ωμή εγκληματική ενέργεια κατά του ΣΚΑΙ στόχευε στην καρδιά της Δημοκρατίας όχι μόνο με την υλική δύναμη της έκρηξης, αλλά με τον θρασύ συμβολισμό της σιωπής που ήθελε να επιβάλλει. Ευτυχώς πέτυχε το αντίθετο. Αυτή είναι η δύναμη της δημοκρατίας και της πολυφωνίας. Δεν αρκεί όμως η καταδίκη τέτοιων ενεργειών. Απαιτείται αντίσταση κατά της διολίσθησης της δημοκρατίας. Κατά του εκβιασμού και της φθοράς των θεσμών», είπε. Άρση του εμπάργκο σε ΣΚΑΙ και ΕΡΤ, ζήτησε και ο Γιώργος Μαυρωτάς από το Ποτάμι, καταδικάζοντας την επίθεση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ