ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βούτσης προς ΝΔ: «Κάντε μου πρόταση μομφής»

Βούτσης προς ΝΔ: «Κάντε μου πρόταση μομφής»
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Το γάντι στη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να υποβάλουν πρόταση μομφής εναντίον του, έριξε ο Νίκος Βούτσης. 

Μετά τον άγριο καυγά που είχαν το βράδυ της Τρίτης στην Ολομέλεια της Βουλής, στη συζήτηση του προϋπολογισμού και τις διαρροές που ακολούθησαν, ο Νίκος Βούτσης σε συνομιλία του με τους δημοσιογράφους ανέφερε πως «αν υπάρχει διάθεση από οποιαδήποτε πλευρά, υπάρχει η διαδικασία του Συντάγματος και μπορεί άνετα να κινηθεί».

Το θέμα τέθηκε από τον κ. Βούτση και στη Διάσκεψη των Προέδρων και όπως ενημέρωσε, «όλα τα άλλα και μάλιστα με διαρροές, επιβαρύνουν το κλίμα και δεν επιτρέπουν την επίλυση ζητημάτων που υπάρχουν».

Ο Πρόεδρος της Βουλής ανέφερε πως στο Σύνταγμα υπάρχει σαφής διεργασία ενστάσεων, αντιρρήσεων για τον πρόεδρο της Βουλής και την έναρξη διαδικασίας, αν κάποια πολιτική δύναμη θέλει. Αυτό έγινε και στο πρόσφατο παρελθόν.

«Δεν είναι κατανοητή οποιαδήποτε διαδικασία διαρροών στην οποία δεν έδωσα απάντηση ούτε πρόκειται να δώσω γιατί σέβομαι τον θεσμικό μου ρόλο. Ούτε τεχνικών εντάσεων και όξυνσης. Προσπαθώ να προλαβαίνω την πολιτική όξυνση με επεισόδια πέρα από αυτά που είναι εύλογα στην αίθουσα», κατέληξε.

Άμεση απάντηση από πηγές της ΝΔ

Η απάντηση από πλευράς ΝΔ ήταν άμεση, με κύκλους του «γαλάζιου» κόμματος να δηλώνουν

«Ας μην ξύνεται στη γκλίτσα του τσοπάνη. Ο κ. Βούτσης έλαβε χθες ένα σαφές μήνυμα από την αξιωματική αντιπολίτευση. Οι πράξεις του θα δείξουν αν το κατάλαβε».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ