ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Κ.Ο. των ΑΝ.ΕΛ. ο Αριστείδης Φωκάς

Στην Κ.Ο. των ΑΝ.ΕΛ. ο Αριστείδης Φωκάς
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων ανήκει πλέον και επίσημα ο βουλευτής Αριστείδης Φωκάς, όπως ανακοίνωσε ο Πάνος Καμμένος.

«Καλωσορίζω τον κ. Φωκά στους ΑΝΕΛ. Ήταν πάντα συνεπής στις αρχές του» είπε o πρόεδρος του κόμματος.

Με την προσχώρηση του κ. Φωκά στο κόμμα του Πάνου Καμμένου, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες διατηρούν το ελάχιστο των πέντε βουλευτών ακόμη και εάν τελικά διαγραφεί ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος. Ήδη ο κ. Καμμένος έχει προχωρήσει στις διαγραφές των E. Κουντουρά και Β. Κόκκαλη.

«Καλωσορίζω τον κ. Φωκά στην ΚΟ των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Είναι ένας βουλευτής μαχητικός της Β' Θεσσαλονίκης. Μέχρι την Κυριακή δεν είχαμε καν μιλήσει ποτέ, είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που ανταποκρίθηκε στο πατριωτικό κάλεσμα για να ενώσουμε τις δυνάμεις μας να αντισταθούμε απέναντι σε συμπολίτευση και αντιπολίτευση» είπε ο κ. Καμμένος, και συμπλήρωσε: «Στη μεν συμπολίτευση που θέλει να ψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών και να δοθεί ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών και δεύτερον στην αντιπολίτευση, η οποία, κοροϊδεύοντας τον ελληνικό λαό, δεν ανταποκρίνεται στο κάλεσμά μας να καταθέσουμε από κοινού μια πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης με τη μόνη δέσμευση ότι η λύση που θα δοθεί δεν θα έχει τον όρο "Μακεδονία" και ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν θέλει να ρίξει την κυβέρνηση για να υπογράψει ο ίδιος την Συμφωνία των Πρεσπών, κάπως διαφορετική».

Την ίδια ώρα, ο τέως υπουργός Άμυνας ισχυρίστηκε πως ο κ. Φωκάς ήταν «πάντα συνεπής στις αρχές του και στις αρχές που εκπροσωπούμε οι Ανεξάρτητοι Έλληνες».

«Η Συνθήκη των Πρεσπών δεν διορθώνεται, καταργείται. Θα δώσουμε μάχη με τους Ανεξάρτητους Έλληνες από εδώ και πέρα. Καλή επιτυχία στον Πάνο Καμμένο και τους ΑΝΕΛ» δήλωσε, από την πλευρά του, ο κ. Φωκάς.

Ο Αριστείδης Φωκάς είχε εκλεγεί με την Ένωση Κεντρώων αλλά ανεξαρτητοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο, λέγοντας ότι θέλει να συνεχίσει τους αγώνες του για τη Μακεδονία και υπογραμμίζοντας ότι δεν είναι επαγγελματίας πολιτικός.

O Πάνος Καμμένος είχε αποκαλύψει, μετά από σχετικό ερώτημα του CNN Greece κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου της Κυριακής, ότι έχει επαφές και με άλλους βουλευτές που θέλουν να ενταχθούν στην κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

«Ναι έχω επαφές με βουλευτές άλλους, οι οποίοι θέλουν να έρθουν κοντά μας» είχε τονίσει χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος.

Σε δεύτερο ερώτημα του CNN Greece για το εάν ζήτησε από τον πρωθυπουργό να μη συμπεριλάβει «αντάρτες» των Ανεξάρτητων Ελλήνων στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Καμμένος απάντησε:

«Τα μέλη του ζήτησα να μην είναι μέλη της κυβέρνησης. Κάποιοι, οι οποίοι γίνανε και υπουργοί χωρίς να είναι καν βουλευτές. Κάποιους τους κάναμε δυο και τρεις υπουργούς χωρίς να είναι καν υποψήφιοι. Και βγήκαν εναντίον μας. Αυτοί οι άνθρωποι δεν μπορούν να παραμείνουν στην κυβέρνηση. Αντιλαμβάνεστε ότι όταν μιλάμε για μία έντιμη σχέση δεν μπορεί αυτός ο οποίος εγκατέλειψε εμάς και μάλιστα χωρίς να ‘χει και θέση θεσμική να παραμένει στην κυβέρνηση. Αύριο θα εγκαταλείψει και τον ίδιο τον πρωθυπουργό και όποιον βρει μπροστά του».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ