ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΝΕΛ: Διαγραφές μέσω twitter για Κουντουρά και Κόκκαλη

ΑΝΕΛ: Διαγραφές μέσω twitter για Κουντουρά και Κόκκαλη
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ έθεσε ο πρόεδρος του κόμματος και πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, την Έλενα Κουντουρά και τον Βασίλη Κόκκαλη λόγω της στήριξης που παρέχουν στην κυβέρνηση.  Μετά τις δύο διαγραφές και την πρόθεση του κ. Παπαχριστόπουλου να παραδώσει την έδρα του μετά την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών, τίθεται θέμα διατήρησης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος. 

Με αναρτήσεις του στο Twitter, o Πάνος Καμμένος διέγραψε τους δύο υπουργούς κατηγόρώντας τους ευθέως ότι ανταλλάσσουν την καρέκλα με την Μακεδονία και την στήριξη στην κυβέρνηση.

«Η κ. Κουντουρά, με επίσημη ανακοίνωση της, αποφάσισε να ανταλλάξει την ψήφο της και το όνομα της Μακεδονίας με την υπουργική καρέκλα. Την θέτω από τώρα εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων», έγραψε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος.

Η υπουργός Τουρισμού, με δήλωσή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, διευκρίνισε πως θα συνεχίζει να στηρίζει την κυβέρνηση, σημειώνοντας, παράλληλα, πως δεν διαπραγματεύεται το δικαίωμά της να ψηφίζει κατά συνείδηση.

«Στηρίζω ξεκάθαρα την κυβέρνηση να ολοκληρώσει το έργο της. Παραμένω συνειδητά μακριά από μικροπολιτικά παιχνίδια, και - όπως κάνω σε ολόκληρη την πολιτική μου διαδρομή, έτσι και τώρα - θα συνεχίσω να πορεύομαι με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και με αποκλειστικό γνώμονα το εθνικό συμφέρον» τονίζει η Έλενα Κουντουρά, η οποία προσθέτει ότι δεν διαπραγματεύεται το δικαίωμά της να ψηφίζει κατά συνείδηση.

«Αυτή η κυβέρνηση εργάστηκε πολύ σκληρά για την οριστική έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια και το καθεστώς της λιτότητας. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να ανακοπεί η πορεία της χώρας προς την ανάπτυξη και την ευημερία, και να ακυρωθούν οι θυσίες του ελληνικού λαού. Ούτε να δώσουμε το δικαίωμα σε εκείνους που ευθύνονται για την καταστροφή της Ελλάδας να μεθοδεύουν σχέδια αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης και της χώρας», τόνισε η ίδια.

Δίνει ψήφο εμπιστοσύνης ο Β.Κόκκαλης

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βασίλης Κόκκαλης, ανακοίνωσε, επίσης, τις προθέσεις του, τονίζοντας πως

Σε γραπτή του δήλωση, υποστήριξε πως αυτή η κυβέρνηση πρέπει να έχει από την ιστορία την ευκαιρία να ολοκληρώσει το έργο της, ενώ εκτίμησε πως θα αποκαταστήσει την κανονικότητα στη χώρα και θα απομακρύνουν κάθε σενάριο αποσταθεροποίησης.

Ο κ. Κόκκαλης ευχαρίστησε τον Πάνο Καμμένο, σημείωσε, ωστόσο, πως «ο καθένας μας έχει την προσωπική του πολιτική πορεία και κρίνεται από αυτή από την κοινωνία».

"Ο Βασίλης Κόκκαλης παρότι βρίσκεται σε στάδιο διαπραγμάτευσης για την ψήφο του στο Εθνικό θέμα από την Κίνα αρκεί η πρόθεση για ανταλλαγή θέσης προκειμένου να απομακρυνθεί από την κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ", ήταν η απάντηση του Πάνου Καμμένου

Παπαχριστόπουλος: Θα ψηφίσω τη Συμφωνία των Πρεσπών και θα παραδώσω την έδρα μου

Την ίδια ώρα, ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Θανάσης Παπαχριστόπουλος, επανέλαβε πως θα ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών και στη συνέχεια θα παραδώσει την έδρα του.

«Δεν άλλαξα κόμμα, εδώ είμαι και θα είμαι μέχρι τέλους. Θα παραδώσω την έδρα μου αφού ψηφίσω τη Συμφωνία των Πρεσπών», είπε χαρακτηριστικά ο κ.Παπαχριστόπουλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και συνέχισε: «Δεν μου την έχει ζητήσει κανείς, είναι θέμα ηθικής τάξης, δικό μου».

«Δεν βάζω ποτέ καμία κομματική γραμμή πάνω από το καλό της χώρας», εξήγησε στη συνέχεια ο κ. Παπαχριστόπουλος, ενώ απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα είναι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες κοινοβουλευτικές εκλογές απάντησε αινιγματικά:

«Όταν παραδώσεις την έδρα σου, είσαι απλώς πολίτης. Έχεις δώσει την έδρα πίσω στο κόμμα που βγήκες και καλά κάνεις. Ένας απλός πολίτης έχει δικαίωμα να κάνει ότι θέλει να κάνει».

Κατσίκης: Αποστάτες όσοι μένουν στην κυβέρνηση

Δριμεία επίθεση κατά της υπουργού Τουρισμού εξαπέλυσε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Κώστας Κατσίκης, υπενθυμίζοντας πως έχει ευεργετηθεί πάρα πολύ από τον Πάνο Καμμένο, στον οποίον, όπως τόνισε, οφείλει και την υπουργοποιήσή της.

Ο κ. Κατσίκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, χαρακτήρισε αποστάτες όσους βουλευτές των Ανεξαρτήτων Ελλήνων παραμένουν στην κυβέρνηση, ενώ σχολίασε και την άρνηση του πρωθυπουργού να τους «καρατομήσει, όπως του ζήτησε ο Πάνος Καμμένος».

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής σημείωσε πως εδώ φαίνεται η διαφωνία μας με τον πρωθυπουργό γιατί αντί να καρατομήσει αυτούς που ο Πάνος Καμμένος του ζήτησε, αυτός τους κρατάει και στην κυβέρνηση.

Ολοκληρώνοντας κατηγόρησε τους βουλευτές των ΑΝΕΛ που συντάσσονται με τον ΣΥΡΙΖΑ για προδοσία των ψηφοφόρων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ