ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σφοδρή αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για την επίθεση στο σπίτι της Τζάκρη

Σφοδρή αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για την επίθεση στο σπίτι της Τζάκρη
EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Πολιτική αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας στον απόηχο της επίθεσης με μολότοφ στο σπίτι της βουλευτού Πέλλας, Θεοδώρας Τζάκρη, που σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης.

Σκληρή ήταν ανακοίνωση εναντίον της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη που εξέδωσε η Κουμουνδούρου, χαρακτηρίζοντάς τους ηθικούς αυτουργούς της επίθεσης στο σπίτι της βουλευτού. Ο ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη και τα στελέχη της ΝΔ «να σταματήσουν αμέσως το κήρυγμα μίσους, που τροφοδοτεί τους εγκληματίες».

Χαρακτηρίζοντας «φασιστική και εγκληματική πράξη που στρέφεται εναντίον της Δημοκρατίας» την επίθεση με βόμβες μολότοφ την επίθεση στο σπίτι της κ. Τζάκρη στα Γιαννιτσά, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι όλα τα κόμματα και οι πολίτες οφείλουν να την καταδικάσουν κατηγορηματικά.

«Πέρα από τους φυσικούς αυτουργούς, όμως, υπάρχει και ηθικός αυτουργός. Είναι ο κ. Μητσοτάκης και τα στελέχη του, που οργάνωναν εκστρατείες εκφοβισμού εναντίον βουλευτών. Είναι ο κ. Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία, που τόσον καιρό τώρα, με συστηματικά ψεύδη, ακραία διχαστικό λόγο και κατηγορίες περί "αντεθνικής στάσης" εναντίον όσων τάσσονται υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, υποδαυλίζουν ένα κλίμα μίσους, βγαλμένο από τις πιο σκοτεινές μέρες της Δεξιάς», αναφέρει η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου.

Την επίθεση είχε καταδικάσε από χτες και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, που έγραψε σε κοινωνικά δίκτυα ότι:

«Το αυγό του φιδιού έχει σπάσει και απειλεί τη Δημοκρατία μας, η απόπειρα εκφοβισμού δε θα περάσει. Η Δημοκρατία στο τόπο μας είναι δυνατή και θα νικήσει».

Σε απάντησή της, η Πειραιώς καταδίκασε απερίφραστα και κατηγορηματικά την επίθεση στο σπίτι της κ. Τζάκρη, αφήνοντας αιχμές για το κυβερνών κόμμα. «Αυτές οι πρακτικές τις οποίες κάποιοι υπέθαλψαν στο παρελθόν σπάζοντας οι ίδιοι “το αυγό του φιδιού”, δεν έχουν θέση σε μια δημοκρατική Ελλάδα», αναφέρει χαρακτηριστικά η ΝΔ.

Τζάκρη: Δολοφονική η επίθεση στο σπίτι μου

Σε δήλωσή της στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), η Θεοδώρα Τζάκρη χαρακτήρισε την επίθεση στο σπίτι της δολοφονική, καθώς βρίσκονταν μέσα η οικογένεια και το ανήλικο παιδί της.

«Χρεώνεται αποκλειστικά σε όλες αυτές τις πολιτικές δυνάμεις που η εμπάθειά τους τους τελευταίους μήνες έχει διχάσει τη χώρα και έχουν δώσει δικαίωμα και άνεση σε κάθε φασίστα και δολοφόνο να βγει προς τα έξω, να αισθανθεί δυνατός, να αισθανθεί ότι έσπασε την απομόνωσή του και ότι μπορεί πλέον να αναβιώσει τα τάγματα εφόδου», ανέφερε η βουλευτής.

Κάλεσε, μάλιστα, όλες τις δυνάμεις της Δημοκρατίας, της προόδου και της ομαλότητας να «υψώσουν αδιαπέραστο τείχος απέναντι στη φασιστική απειλή και να καταδικάσουν και να απομονώσουν τους φορείς αυτών των αποκρουστικών ιδεών και πράξεων».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ