Κυβέρνηση: Διαφοροποιείται και πάλι ο Κόκκαλης, αυτή τη φορά με αφορμή τους αγρότες
Λεπτές ισορροπίες στην κυβερνητική συνεργασία του ανεξάρτητου πια βουλευτή, προερχόμενου από τους ΑΝΕΛ, Βασίλη Κόκκαλη. Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, μετά την καταψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών, διαφοροποιήθηκε εκ νέου μετά την κλήση της εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας σε δέκα αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας.
Σε δήλωσή του χαρακτήρισε «νόμιμη μεν, αλλά βεβιασμένη και αντιβαίνουσα στο τεκμήριο της αθωότητας» την επιλογή αυτή και σημείωσε πως «έπρεπε να τηρηθεί η διαδικασία της προκαταρκτικής εξέτασης, για να διερευνηθεί εάν και υπό ποιες συνθήκες πιθανόν τελείται ένα αδίκημα» και συμπλήρωσε πως «ενδεικτικό της άποψης είναι το γεγονός, ότι στα αναγνωστέα έγγραφα ενίσχυσης του κατηγορητηρίου, αναφέρεται δημοσίευμα εφημερίδας πριν τη φερόμενη τέλεση του αδικήματος».
Ο Β. Κόκκαλης σημείωσε πως «όλοι οφείλουν να σέβονται το Σύνταγμα, όπως και το δικαίωμα στην έκφραση της διαφορετικής άποψης, σταθμίζοντας όλες τις παραμέτρους με σύνεση και ψυχραιμία».
Μετά την καταψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών, το Μέγαρο Μαξίμου είχε ξεκαθαρίσει πως δεν τίθεται ζήτημα με τον υφυπουργό.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ο Τσίπρας «ζυγίζει» τα υπέρ και τα κατά για τον χρόνο των εκλογών
Συναγερμός για βόμβα στο Εφετείο και στην Ευελπίδων
Καιρός: Νέα κακοκαιρία με έντονα φαινόμενα στη χώρα - Πού θα «χτυπήσει» - Κίνδυνος για πλημμύρες
Βέλγιο: Φοιτητής έφαγε μακαρόνια πέντε ημερών και πέθανε από δηλητηρίαση
Ολοκληρωμένη θεραπεία για τον καρκίνο μέσα στο 2020 «υπόσχονται» επιστήμονες
Τι περιέχουν τα αρχεία του Έπσταϊν που δημοσίευσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ
19:32
Αγροτοσυνδικαλιστής ελέγχεται για παράνομες επιδοτήσεις 122.000 ευρώ - «Δεν θα σιωπήσω, είμαι αθώος» (vid)
19:20
Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που εξαπατούσε πολίτες στην Πάτρα - Πάνω από 120.000 ευρώ η λεία
19:10
Ρώσοι απήγαγαν 50 Ουκρανούς από ένα χωριό στο Σούμι
18:58