ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Η έδρα του Κουίκ και η ενίσχυση της κοινοβουλευτικής δύναμης

ΣΥΡΙΖΑ: Η έδρα του Κουίκ και η ενίσχυση της κοινοβουλευτικής δύναμης
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Θα κρατήσει την έδρα, κληρονομιά από τον Θανάση Παπαχριστόπουλο  όταν και αν εκείνος παραιτηθεί, ο Τέρενς Κουίκ σύμφωνα με πληροφορίες της τελευταίας στιγμής και ενόσω στη Βουλή αναζητείται τρόπος να διατηρήσουν τον τίτλο του προέδρου τόσο  ο Πάνος Καμμένος όσο και ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το κυβερνητικό στρατόπεδο, στόχος είναι αυτή η εκκρεμότητα να λήξει και σήμερα αν είναι δυνατόν έτσι ώστε η Βουλή να επιστρέψει σε μια κανονικότητα.

«Όχι μόνο δεν είναι επιθυμία μας αλλά όπως είπε χθες και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος θέση της κυβέρνησης είναι να μην διαλύονται οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες. Θα πρέπει να βρούμε τον τρόπο διότι το πολιτικό σκηνικό έχει αλλάξει και παρόμοια περιστατικά δεν αποκλείεται να τα δούμε και στο μέλλον. Οι βουλευτές μπορούν να κάνουν ότι θέλουν, είναι δικαίωμα τους, όμως οι πρόεδροι των κομμάτων εστάλησαν στη Βουλή από τους ψηφοφόρους με ένα πρόγραμμα και συγκεκριμένες πολιτικές θέσεις. Γι’ αυτό και πρέπει να παραμείνουν» σχολίασαν στο CNN Greece κύκλοι της Κουμουνδούρου.

Στο ερώτημα αν θα πρέπει να περιμένουμε αλλαγές στην σύνθεση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, η απάντηση ήταν πως «δεν είναι σκοπός μας αυτός. Αν συμβεί καλώς συνέβη. Σκοπός μας είναι η εκπροσώπηση όλων μέσα στη Βουλή χωρίς αποκλεισμούς». Με τη συγκρότηση κοινοβουλευτικών ομάδων ανεξάρτητων βουλευτών εκτιμάται πως η κυβέρνηση θα έχει και την απαραίτητη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ