ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζαχαριάδης: Με την αποδοχή της θέσης του ο Μωραΐτης αναθεώρησε έμπρακτα τις απόψεις του

Ζαχαριάδης: Με την αποδοχή της θέσης του ο Μωραΐτης αναθεώρησε έμπρακτα τις απόψεις του
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

«Νομίζω ότι είναι σαφές ότι αποτυπώθηκε στην ψηφοφορία η έγκριση του συντριπτικού κορμού των προτάσεων που είχε καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ» σημειώνει ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης μιλώντας στο CNN Greece ενώ σχολιάζοντας τις διαφοροποιήσεις που καταγράφηκαν από βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος στη ψηφοφορία για τη συνταγματική αναθεώρηση σημειώνει πως δεν ήταν μια διαδικασία κομματικής πειθαρχίας.

«Ο καθένας είναι ελεύθερος να εκδηλώνει την άποψή του και την πιθανή διαφοροποίηση του. Και έχει την ευθύνη να εξηγήσει στον δημόσιο διάλογο τον λόγο ή τους λόγους που πολιτικά διαφοροποιείται» τονίζει.

Απαντώντας στις κατηγορίες της Νέας Δημοκρατίας απαντά πως η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για τις προεδρικές εκλογές είναι ξεκάθαρη και αυτή είναι ο Προκόπης Παυλόπουλος. «Ο τακτικισμός και η πολιτική τρίπλα δεν είναι στην δική μας πλευρά αλλά στο πεδίο της αξιωματικής αντιπολίτευσης» σημειώνει.

Σχολιάζοντας τον ανασχηματισμό τονίζει πως η επιτυχία του θα κριθεί εκ του αποτελέσματος αν και τον χαρακτηρίζει θετικό. Εμφανίζεται κάθετος ότι οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν τον Οκτώβριο.

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει στον νέο υφυπουργό Υποδομών Θάνο Μωραΐτη ο οποίος κατά το παρελθόν είχε εκφραστεί με σκληρά λόγια κατά του ΣΥΡΙΖΑ. «Η αποδοχή από τον κύριο Μωραΐτη της κυβερνητικής θέσης εμπεριέχει και μία έμπρακτη αναθεώρηση εν μέρει τουλάχιστον κάποιων διατυπώσεων. Και εμείς θα μπορούσαμε να έχουμε πει για κάποιον. Το πολιτικό σύστημα όμως πρέπει να ανασυντεθεί με τους όρους του μέλλοντος και όχι του παρελθόντος. Και να μπορέσουμε και με ανθρώπους οι οποίοι προέρχονται από τον χώρο της κεντροαριστεράς να δούμε ποια είναι αυτά που μας ενώνουν και αν είναι περισσότερα και σημαντικότερα από εκείνα που μας χωρίζουν να προχωρήσουμε μαζί» σημειώνει ο Κώστας Ζαχαριάδης ο οποίος κάνει λόγο για ωρίμανση του πολιτικού μας συστήματος.

Διαβάστε επίσης:

Φίλης: Προχωράμε με σχεδιασμό για εκλογές το φθινόπωρο
Δημοσκόπηση: Πρώτος και με διαφορά ο Κώστας Μπακογιάννης στο Δήμο Αθηναίων
Μαξίμου: Στη ΝΔ οι αντιλαϊκές εμμονές συμβαδίζουν με την πολιτική γελοιότητα

Ξεκαθαρίζει πως «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κεντροαριστερά, δεν θέλει να γίνει και δεν θα γίνει κεντροαριστερά». «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα της αριστεράς και είναι ο κορμός της ευρείας προοδευτικής παράταξης στην Ελλάδα» τονίζει και απευθύνει πρόσκληση σε όλους όσοι συμφωνησουν σε συγκεκριμένα πολιτικά και ιδεολογικά χαρακτηριστικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ