ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Γιούνκερ αποχαιρετά τον φούρναρη των προσφύγων

Ο Γιούνκερ αποχαιρετά τον φούρναρη των προσφύγων
twitter

Με μια σύντομη αλλά συγκινητική δήλωση ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ αποχαιρετά τον «φούρναρη της Κω που κάθε μέρα έδινες ψωμί στις πεινασμένες και ταλαιπωρημένες ψυχές» Διονύση Αρβανιτάκη

«Με οδύνη με πληροφορήθηκα τον θάνατο του Διονύση Αρβανιτάκη, του υποδειγματικού ευρωπαίου πολίτη, ο οποίος βραβεύθηκε από τους ευρωπαικούς θεσμούς για τη σπάνια μεγαλοψυχία του, την ευαισθησία έναντι των εκατοντάδων δυστυχισμένων μεταναστών», δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την απώλεια του φούρναρη της Κω.

«Η δικιά μου Ευρώπη είναι αυτή που συμβόλιζε ο Διονύσης Αρβανιτάκης. Καλό σου ταξίδι, φούρναρη της Κω που κάθε μέρα έδινες ψωμί στις πεινασμένες & ταλαιπωρημένες ψυχές», τονίζει στη δήλωσή του ο κ. Γιούνκερ, εκφράζοντας παράλληλα θα ειλικρινή του συλληπητήρια στου οικείους του.

«Ο Διονύσης Αρβανιτάκης στάθηκε καθημερινά και έμπρακτα με αλληλεγγύη στο πλευρό των κατατρεγμένων προσφύγων, μέχρι το τέλος της ζωής του. Η προσφορά του θα αποτελεί πάντοτε παράδειγμα ευαισθησίας και ανθρωπιάς. Συλλυπητήρια στους οικείους του», έγραψε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε ανάρτηση του στο twitter για τον θάνατο του φούρναρη της Κω.

«Καλό ταξίδι Διονύση Αρβανιτάκη, παντοτινό σύμβολο μιας ευρωπαϊκής Ελλάδας που νοιάζεται τους αδύναμους», έγραψε σε ανάρτησή του στο twitter ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς για την απώλεια του φούρναρη της Κω. Στην ίδια ανάρτησή του ο κ. Σχοινάς υπενθυμίζει και τη δήλωση που είχε κάνει ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ: «Ευρώπη είναι ο φούρναρης της Κω που μοιράζει το ψωμί του στους πρόσφυγες και στις πεινασμένες ψυχές».

Με ανάρτησή της στο twitter και η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ και ευρωβουλευτής, Μαρία Σπυράκη, έγραψε: «Ο Διονύσης Αρβανιτάκης τιμήθηκε με το Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη απο το Ευρωκοινοβούλιο. Δεν μπόρεσε να ταξιδέψει στις Βρυξέλλες. Το παρέλαβα εκ μέρους του. Ήταν το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για Ευρωπαίους πολίτες, όπως ο δικός μας φούρναρης στην Κω».

Υπενθυμίζεται ότι τον Διονύση Αρβανιτάκη για το Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη είχε προτείνει η Μαρία Σπυράκη.

Διαβάστε επίσης:

Αγνοούμενοι στην Κρήτη: Δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν έρευνες στην κοίτη του Γεροποτάμου
Φωτιά Μάτι: Τι αποκαλύπτει η δικογραφία για την προβληματική επικοινωνία πυροσβεστών και αστυνομικών
Οι αριθμοί του «έρωτα»: Πόσα ξόδεψαν οι Έλληνες την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ