ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τέλος στα σενάρια εκλογών έβαλε ο Χαρίτσης – Πότε θα ψηφίσουν οι ομογενείς

Τέλος στα σενάρια εκλογών έβαλε ο Χαρίτσης – Πότε θα ψηφίσουν οι ομογενείς
EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Τέλος στα σενάρια για εκλογές στις 19 Μαΐου έβαλε ο υπουργός Εσωτερικών ο οποίος απαντώντας και στη Νέα Δημοκρατία επανέλαβε πως οι ευρωεκλογές θα γίνουν με σταυρό.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό News 24/7 ο Αλέξης Χαρίτσης είπε πως ο πρώτος γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών θα πραγματοποιηθεί στις 26 Μαΐου μαζί με τις ευρωεκλογές.

Επιπλέον ο υπουργός Εσωτερικών είπε πως εφόσον οι εθνικές εκλογές γίνουν τον Οκτώβριο τότε το πιθανότερο είναι να ψηφίσουν και οι ομογενείς. Τις επόμενες μέρες αναμένεται το πόρισμα της σχετικής επιτροπής και θα ακολουθήσει σύντομα η κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή. Για το ίδιο θέμα ανέφερε ότι έχει συμφωνηθεί με τη ΝΔ στην επιτροπή για τη συνταγματική αναθεώρηση ότι οι ομογενείς θα εκλέγουν βουλευτές Επικρατείας και ότι η αναθεώρηση του συγκεκριμένου άρθρου θα γίνει στην επόμενη Βουλή.

Για το ζήτημα της ιθαγένειας κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι το αντιμετωπίζει «με διάθεση παραπληροφόρησης». Απαντώντας δε, επίσης στην αξιωματική αντιπολίτευση και σε μερίδα ΜΜΕ, για τον αριθμό των «ελληνοποιήσεων», είπε ότι στην Α’ Αθήνας αποδόθηκε η ιθαγένεια σε 12.000 ανθρώπους, ενώ τα στοιχεία για όλη τη χώρα θα δοθούν στη Βουλή τις επόμενες μέρες.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ