ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καβγάς Ψυχάρη – Φάμελλου για το στεγαστικό του υπουργού

Καβγάς Ψυχάρη – Φάμελλου για το στεγαστικό του υπουργού
EUROKINISSI-ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Για το δάνειο των 15.000.000 ευρώ του ΔΟΛ μίλησε ο Ανδρέας Ψυχάρης σε τηλεοπτική εκπομπή του Σκάι όπου ερωτήθηκε για την απάντηση του αδελφού του στην επιτροπή της Βουλής ότι ο οργανισμός «το είχε πάρει με αέρα».

«Ήταν μια διαδικασία που ήταν ένα είδος bullying. Η επιτροπή διήρκησε 7 ώρες και επέμεναν να εκμαιεύσουν συγκεκριμένη απάντηση. Κάποια στιγμή απάντησε ειρωνικά με ‘’αέρα’’» είπε και υποστήριξε πως το δάνειο αυτό ήταν υπερκαλυμμένο από καταθέσεις, μετοχές και ακίνητα και ότι από τα 15.000.000 ευρώ έχουν αποπληρωθεί τα 13.000.000 ευρώ ενώ σε λίγους μήνες θα εκπλειστηριαστούν ακίνητα με τα οποία υπερκαλύπτεται η διαφορά. «Δεν υπάρχει πλήρης εξασφάλιση για διαφόρους πολιτικούς που έχουν πάρει δάνεια όπως ο κ. Φάμελλος που ρωτούσε (σ.σ. στην επιτροπή), η κα Κουντουρά, ο κ. Κουίκ, ο κ. Νικολόπουλος ο κ. Καμμένος, που χρωστάνε μέχρι και 1.000.000 ευρώ και δεν ξέρουμε με τι είδους εγγυήσεις και τι είδους δόσεις δίνονται». Υποστήριξε δε πως η επιτροπή ήταν λάθος.

Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν την αντίδραση των βουλευτών στους οποίους αναφέρθηκε. Παρέμβαση έκανε άμεσα ο Νίκος Νικολόπουλος ο οποίος εξήγησε ότι τα δικιά του δάνεια είναι στεγαστικά και έχουν εμπράγματες εξασφαλίσεις με προσημειώσεις των ακινήτων. «Δεν τα πήρα με αέρα για αυτό και δεν θα είμαι ποτέ κατηγορούμενος» σημείωσε θυμίζοντας πως «είναι υπόδικοι εκείνοι που χορήγησαν εκείνα τα δάνεια και εκείνοι που τα πήραν» αναφερόμενος στα δάνεια του ΔΟΛ καθώς, όπως υποστήριξε, δεν είχαν την απαραίτητη νομιμότητα.

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος με ανακοίνωση του καλεί «εξωδίκως τον κ. Ανδρέα Ψυχάρη να προβεί άμεσα σε ανάκληση της δήλωσής του και αποκατάσταση της αλήθειας με τον αντίστοιχο τρόπο. Δηλαδή να δημοσιευθεί δήλωσή του στην επόμενη αντίστοιχη εκπομπή με περιεχόμενο που να αίρει κάθε εσφαλμένη εντύπωση που αφορά το πρόσωπό μου. Σε αντίθετη περίπτωση προτίθεμαι να προβώ στην άσκηση των δικαιωμάτων μου».

Ο Σωκράτης Φάμελλος διευκρίνισε πως «το εν λόγω στεγαστικό δάνειο έλαβα το 2006 και αφορά στην οικογενειακή μου πρώτη κατοικία, που αποτελεί και την εγγύηση του δανείου μου. Ήταν ύψους 200.000 ευρώ και 20ετούς διάρκειας και φυσικά είναι απολύτως ενήμερο και αποπληρώνεται κανονικά, χωρίς καμία αλλαγή των αρχικών όρων της σύμβασης.

Το 2006, περίοδο κατά την οποία δεν κατείχα το βουλευτικό αξίωμα, σαφώς και δεν έλαβα κανένα δάνειο «με αέρα». Συνεπώς, δεν κινδυνεύω με κατάσχεση του ακινήτου μου, όπως ο ίδιος ο κ. Ανδρέας Ψυχάρης δήλωσε στην προαναφερόμενη τηλεοπτική εκπομπή ότι συμβαίνει με τα ακίνητα για τα δάνεια του αδελφού του».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ