ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκουρλέτης: Υπουργοί θα βρίσκονται στο ευρωψηφοδέλτιο – Μας ζημίωσε η Συμφωνία των Πρεσπών

Σκουρλέτης: Υπουργοί θα βρίσκονται στο ευρωψηφοδέλτιο – Μας ζημίωσε η Συμφωνία των Πρεσπών
EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Με κυβερνητικά στελέχη θα ενισχυθεί το ευρωψηφοδέλτιο όπως είπε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο 24/7, ο Πάνος Σκουρλέτης αναφέρθηκε στην ζημιά που έχει υποστεί το κόμμα του από την Συμφωνία των Πρεσπών αλλά εκτίμησε πως αυτή περιορίζεται στη Βόρεια Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ στόχος είναι η πρώτη θέση στις ευρωεκλογές και όχι στις αυτοδιοικητικές καθώς όπως εξηγεί «δεν κατεβαίνουν κόμματα και τα πράγματα δεν βρίσκονται σε ευθεία αντιστοίχηση με την κεντρική πολιτική σκηνή. Οι τοπικές κοινωνίες έχουν μια δική τους λογική, προφανώς υπάρχουν κι εκεί διλήμματα, διαφορετικές απόψεις και αντιλήψεις, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι στο επίπεδο της Αυτοδιοίκησης κονταροχτυπιούνται κομματικά ψηφοδέλτια».

Ο Πάνος Σκουρλέτης αιτιολόγησε την αισιοδοξία του για το εκλογικό αποτέλεσμα στο γεγονός ότι «υπάρχουν και μια σειρά μηνύματα στο επίπεδο των καθημερινών προσλαμβανουσών από την επαφή μας με τον κόσμο, που μας πείθουν ότι η επόμενη εκλογική μάχη θα δοθεί επί ίσοις όροις με τη ΝΔ παρά τα όσα λένε κάποιες δημοσκοπήσεις».

Όσον αφορά τη σύνθεση του ευρωψηφοδελτίου είπε πως «το κάλεσμα που απηύθυνε και ο πρωθυπουργός προς αριστερές ανένταχτες δυνάμεις, προοδευτικές δυνάμεις, οικολογικές δυνάμεις, για τη διαμόρφωση αυτού που ονομάζεται αριστερός-προοδευτικός πόλος θα αποτυπωθεί και στη σύνθεση του ευρωψηφοδελτίου και νομίζω ότι αυτό είναι που πρέπει να γίνει, αλλιώς θα ήταν μια ρητορική χωρίς αντίκρισμα» ενώ υποστήριξε πως «κάποια από τα ονόματα που έχουν προεξοφληθεί έχουν διατελέσει κατά καιρούς υπουργοί. Ενδεχομένως να υπάρχουν και κυβερνητικά στελέχη».

Κατηγόρησε τη Φώφη Γεννηματά ότι έχει υιοθετήσει «κραυγές πολεμικής και μια στείρα αντισυριζαϊκή διάθεση. Εντελώς διαφορετικοί τόνοι υιοθετούνται όταν απευθύνονται στη ΝΔ, όπου εκεί δεν βλέπω να υπάρχει το ίδιο μένος και η ίδια αντιπαλότητα που εμφανίζεται απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ».

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε πως «τουλάχιστον ένα μεγάλο κομμάτι της σημερινής ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας αντιλαμβάνεται την ανάγκη να αλλάξει επιλογές, να οριοθετηθεί απέναντι στον νεοφιλελευθερισμό, δεν ξέρω αν ακούσατε προχθές και την παρέμβαση του κ. Μπούλμαν, ήταν πολύ σαφής ως προς αυτό. Δεν βλέπω αντίστοιχες δημόσιες τοποθετήσεις εκ μέρους της κ. Γεννηματά, αντίθετα, βλέπουμε ότι υιοθετεί αυτή τη στρατηγική των ίσων αποστάσεων απέναντι στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα να προτάσσει και την ανάγκη της στρατηγικής ήττας του ΣΥΡΙΖΑ. Άρα ποιος αποκλείει ποιον;»

Τόνισε, επίσης, πως «τα επίδικα αυτών των ευρωεκλογών είναι πολύ σημαντικά και περίπου ταυτίζονται με τα εθνικά επίδικα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ