ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Η απάντηση του Πολάκη στη σφοδρή επίθεση της αντιπολίτευσης για τον Κυμπουρόπουλο

Βουλή: Η απάντηση του Πολάκη στη σφοδρή επίθεση της αντιπολίτευσης για τον Κυμπουρόπουλο
EUROKINISSI/ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Με δύο μαντινάδες που συμπυκνώνουν το επιχείρημα που πρόταξε περί επιθέσεων για τη δράση του στο υπουργείο Υγείας και τον πόλεμο που έχει ανοίξει με τη διαπλοκή, επέλεξε να απαντήσει ο Παύλος Πολάκης στη σφοδρή κριτική της αντιπολίτευσης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας εξέφρασε το σεβασμό του στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο και υποστήριξε ότι η συγγνώμη που ζητούν να πει στον υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ και όλα τα άτομα με αναπηρία, είναι το έργο της κυβέρνησης για τους αδύναμους και τις ευάλωτες ομάδες.

Επέμεινε πάντως, πως η ουσία των δηλώσεων Κυμπουρόπουλου δεν αλλάζει για τον ίδιο και πως υπάρχει ένα κρυμμένο και σαφές μήνυμα πίσω από αυτές, που «δεν είναι άλλο από την αποκήρυξη των επιδομάτων και την κατάργηση του κράτους πρόνοιας».

«Πάντα ψηλά στέκει η κορφή κι ας ειν΄ και χιονισμένη, τον βράχο δέρνει η θάλασσα, μα πάντα βράχος μένει», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, ο οποίος κράτησε χαμηλούς τόνους, αποφεύγοντας να ρίξει κι άλλο λάδι στη φωτιά.

«Όλοι οι καιροί με δέρνουνε κι οι κλώνοι μου δεν σπούνε γιατί έχω ρίζες δυνατές βαθιά και με κρατούνε», ήταν η δεύτερη μαντινάδα του κ. Πολάκη και σχολιάζοντας τον χαρακτηρισμό «θρασύδειλο τραμπούκο» που δεν έχει σχέση με τη λεβεντιά των Σφακιανών, που του καταλόγισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιέγραψε γλαφυρά πως την εννοεί ο ίδιος.

«Στα Σφακιά μπορεί να πήγε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά για να καταλάβεις τον ψυχισμό, πρέπει να έχεις δει το ηλιοβασίλεμα ανάμεσα σε Γαύδο και Σφακιά, να κάτσεις με βοσκούς, να δεις το γιαούρτι μόλις βγαίνει από το καζάνι, να έχεις κυνηγήσει φουριάρικο, να έχεις ακούσει την πέρδικα να κακαρίζει, τότε καταλαβαίνεις τι σημαίνει αξιοπρέπεια, λεβεντιά, φιλότιμο», είπε.

Για «φιλότιμη προσπάθεια» να ανακαλέσει όσα είπε έναντι του Στέλιου Κυμπουρόπουλου και των ανθρώπων με αναπηρία, έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, σημειώνοντας πως «θα ήταν περισσότερο ανθρώπινο και αντρίκιο να διατυπώσει μια ευθεία και καθαρή συγγνώμη στους ανθρώπους που προσέβαλλε».

Με αφορμή δε, την άγρια κόντρα Τσίπρα- Μητσοτάκη εξέφρασε την ελπίδα να επανέλθει η θεσμική ευπρέπεια και η σοβαρότητα στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό.

«Φασιστοειδή» λογική και βαθιά ανέντιμη αλλά και αντιδημοκρατικό χαρακτήρισε την επίθεση του Παύλου Πολάκη στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο η Ντόρα Μπακογιάννη. «Μίλησε για τη δικιά σας δημοκρατία και τη δική μας δημοκρατία, αυτό είναι φασιστοειδής λογική, η δημοκρατία είναι μια και σε αυτή έχουμε θέση όλοι, εσείς κι εμείς», είπε, ενώ απευθυνόμενη στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε:

«Όταν ένα κόμμα φτάνει στο σημείο να καταθέσει πρόταση μομφής, δεν είναι εύκολη απόφαση και δεν είναι συνηθισμένη πράξη, είναι όμως η συμπεριφορά του υπουργού που αναδεικνύει όλη την κακή πλευρά της πολιτικής».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ