ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Γιώργος Γραμματικάκης επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας;

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Γιώργος Γραμματικάκης επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας;
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ "ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ"/ STR

 Στην τελική ευθεία έχει μπει η κατάρτιση των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Το μεγαλύτερο μέρος των ψηφοδελτίων έχει κλείσει. Ωστόσο, οι λίγες θέσεις που απομένουν κενές, δεν στερούνται σημασίας.

Τις τελευταίες ώρες ακούγεται το όνομα του πρώην πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης Γιώργου Γραμματικάκη για την πρώτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας.

Ο κ. Γραμματικάκης είχε εκλεγεί ευρωβουλευτής με το Ποτάμι το 2014. Στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου ήταν ξανά υποψήφιος με το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη. Να σημειωθεί ότι ο κ. Γραμματικάκης είχε πάρει ξεκάθαρη θέση υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Το Επικρατείας

Στις πρώτες θέσεις του ψηφοδελτίου θα είναι η Έφη Αχτσιόγλου και ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης.

Φαίνεται ότι είναι ανοιχτό ακόμα το πού θα κατέβει ο Πάνος Σκουρλέτης. Το λογικό είναι ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ να τοποθετηθεί στο Επικρατείας για να μπορέσει να διευθύνει την εκλογική μάχη. Ωστόσο, είναι πιθανό να τον δούμε και στον Βόρειο Τομέα της Β' Αθήνας.

Ερώτημα είναι επίσης τι θα γίνει με τον Νίκο Κοτζιά ο οποίος είχε διαμηνύσει ότι αν δεν μπει στο Επικρατείας, δεν θα είναι υποψήφιος. Σε μη εκλόγιμη θέση μπορεί να μπουν ο Νάσος Ηλιόπουλος, ο Νίκος Μπίστης της Γέφυρας και ο νυν βουλευτής Χριστόφορος Παπαδόπουλος από τους 53

Α' Αθήνας

Στην Α Αθήνας θα κατέβουν οι Νίκος Βούτσης, Νίκος Φίλης, Δημήτρης Τζανακόπουλος, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου και η αντιπεριφερειάρχης Ερμίνα Κυπριανίδου.

Βόρειος Τομέας

Στον Βόρειο Τομέα της Β Αθήνας το πρώτο όνομα είναι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Αν όμως ο Πάνος Σκουρλέτης κατέβει σε αυτήν την Περιφέρεια θα έχουμε ένα ενδιαφέρον ντέρμπι για την πρώτη θέση. Στον Βόρειο Τομέα κατεβαίνουν επίσης η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο γραμματέας της ΚΟ Κώστας Ζαχαριάδης και η βουλευτής Αννέττα Καββαδία.

Νότιος Τομέας

Στο Νότιο Τομέα της Β Αθήνας το φαβορί είναι ο Νίκος Παππάς. Κατεβαίνουν επίσης οι Θεανώ Φωτίου, Νίκος Ξυδάκης, Γιώργος Βασιλειάδης, Γιάννης Μπαλάφας, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Δυτικός Τομέας

Στον Δυτικό Τομέα της Β Αθήνας κατεβαίνουν οι Δημήτρης Βίτσας, Νίκος Τόσκας, Πάνος Ρήγας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Βασιλική Κατριβάνου.

Α Πειραιά

Στην Α Πειραιά θα κατέβει ο Θοδωρής Δρίτσας και κατά πάσα πιθανότητα η Μαρία Ρεπούση από τη Γέφυρα.

Τέλος, το πιο πιθανό είναι ο Αλέξης Χαρίτσης να κατέβει στη Μεσσηνία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ