ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καββαδία στο CNN Greece: Ήταν λάθος οι μετατάξεις και το αναγνωρίσαμε, δεν είμαστε όλοι ίδιοι

Καββαδία στο CNN Greece: Ήταν λάθος οι μετατάξεις και το αναγνωρίσαμε, δεν είμαστε όλοι ίδιοι
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

«Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβαν την ευθύνη του λάθους των μετατάξεων και αυτή είναι η ειδοποιός διαφορά», δήλωσε στο CNN Greece και στην εκπομπή «Αντιλογίες», η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Β' Αττικής, Αννέτα Καββαδία, προκαλώντας παράλληλα τη Νέα Δημοκρατία σε μία προγραμματική αντιπαράθεση ενόψει των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου. 

Κληθείσα να σχολιάσει τη συγγνώμη που ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας σε τηλεοπτική του συνέντευξη, αναφορικά με τις μετατάξεις δημοσίων υπαλλήλων, η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για ξεκάθαρη αναγνώριση του λάθους, υποστηρίζοντας ότι το γεγονός αυτό αποδεικνύει ότι «δεν είμαστε όλοι ίδιοι».

«Έχει σημασία να διαχωρίσουμε δύο πράγματα, μιλάμε για μετατάξεις και όχι για νέες προσλήψεις. Μετατάξεις ήδη δημοσίων υπαλλήλων, δεν μιλάμε για επιβάρυνση του κρατικού κορβανά», επεσήμανε η κ. Καββαδία.

«Το ένα δεδομένο είναι ότι πρόκειται για δημόσιους υπαλλήλους που θέλησαν να κάνουν χρήση ενός νόμου που πρότεινε ο κ. Τραγάκης να ισχύσει και για τη Βουλή. Από εκεί και πέρα ναι, η λογική ήταν λάθος και γι’ αυτό και σταμάτησε. Δεν μπορεί να δίνονται πατήματα να νομίζει ο κόσμος ότι είμαστε όλοι ίδιοι, διότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ το έχει αποδείξει, γι’ αυτό και η συγκεκριμένη υπόθεση είχε την εξέλιξη που είχε», υπογράμμισε.

Η κ. Καββαδία κάλεσε τη ΝΔ σε μία προγραμματική αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη μέρα, ζητώντας συγκεκριμένες απαντήσεις τόσο για τα σχέδια της Πειραιώς αναφορικά με την επταήμερη εργασία αλλά και για την αναλογία 1:5 στους δημόσιους υπαλλήλους.

Μάλιστα, απέκλεισε οποιοδήποτε ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ ή στήριξης μιας κυβέρνησης της ΝΔ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν υπάρχει κανένα περιθώριο». Αναφορικά με το αποτέλεσμα των ευρωκλογών έκανε λόγο για «καθαρή νίκη της ΝΔ», ενώ τόνισε πως στις επικείμενες εκλογές το διακύβευμα είναι εντελώς διαφορετικό και για τους ψηφοφόρους.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στην υπόθεση Novartis, κατηγόρησε τη ΝΔ ότι «από τη μία λένε ότι σέβονται τη Δικαιοσύνη και από την άλλη σπεύδουν να βγάλουν συμπεράσματα. Θα επιμείνω ότι η υπόθεση είναι στα χέρια της δικαιοσύνης».

«Καλό είναι να μην εργαλειοποιείται η δικαιοσύνη κατά το δοκούν, ας αφήσουμε τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της», επέμεινε η κ. Καββαδία.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή Αντιλογίες:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ