ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα Τσίπρα - κυβέρνησης για Θάνου και Επιτροπή Ανταγωνισμού

Κόντρα Τσίπρα - κυβέρνησης για Θάνου και Επιτροπή Ανταγωνισμού
ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ/INTIME

Σύγκρουση μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης σημειώθηκε στη Βουλή στη διάρκεια της συζήτησης για το νομοσχέδιο επιτελικό κράτος, μετά την ομιλία του πρωθυπουργού.

Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας επιχείρησε στη δική του τοποθέτηση να υπερασπιστεί την επιλογή του διορισμού της Βασιλικής Θάνου στρέφοντας ωστόσο την κριτική του στον υπουργό Επικρατείας, Γ. Γεραπετρίτη αλλά και στην υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως σχετικά με την σχέση τους με την Επιτροπή Ανταγωνισμού, κάτι που προκάλεσε την αντίδρασή τους.

«Θα ήταν χρησιμότερο κύριε πρόεδρε να μου αποδώσετε μομφή για ό,τι έχω την κοινοβουλευτική ευθύνη. Εγώ δεν έχω την κοινοβουλευτική ευθύνη για τη διάταξη σχετικά με την επιτροπή Ανταγωνισμού. Κατά τούτο εάν θέλετε να μου την αποδώσετε, θα παρακαλούσα να υπάρχει μεγαλύτερη προσοχή, σε ό,τι αφορά την κοινοβουλευτική τάξη», ανέφερε ο κ. Γεραπετρίτης και κάλεσε τον κ. Τσίπρα κάλεσε δε τον Αλέξη Τσίπρα «αν η δυσανεξία αυτή με την προηγούμενη απασχόληση οποιουδήποτε κατέρχεται στον πολιτικό στίβο, αφορά την απασχόληση του και στον ιδιωτικό τομέα και στον δημόσιο τομέα, τότε να γίνει αποδεκτό με συνταγματική αναθεώρηση να είναι στη Βουλή μόνο εκείνοι που προέρχονται από τον κομματικό σωλήνα».

Ενώ απάντηση στην αναφορά που έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στο πρόσωπό της και στον σύζυγό της έδωσε και η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως κατηγορώντας τον ότι ποινικοποιεί τη μελλοντική σχέση ενός ανθρώπου δεδομένου ότι όταν ο σύζυγός της κλήθηκε από την ελληνική κυβέρνηση το 2009 να συνδράμει την Επιτροπή Ανταγωνισμού, δεν ήταν παντρεμένη μαζί του.

Ο κ. Τσίπρας ωστόσο παίρνοντας εκ νέου το λόγο καταλόγισε υποκρισία στη ΝΔ μιλώντας για «δήθεν έγνοια της για κομματικοποίηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού». Απευθυνόμενος μάλιστα στον κ. Γεραπετρίτη τόνισε με έμφαση ότι δεν υπήρξε μομφή στο δικό του πρόσωπο.

Έστρεψε μάλιστα τα βέλη του εκ νέου στον πρωθυπουργό τον οποίο χαρακτήρισε βουβό και τον κάλεσε να απαντήσει στο εάν θα επιμείνει στην τοποθέτηση του νέου διοικητή της ΕΥΠ, κ. Κοντολέων.

Ενώ απευθυνόμενος προς εκείνον του επισήμανε ότι «η λαϊκή ετυμηγορία δεν είναι λευκή επιταγή» και πως «το ότι κερδίσατε τις εκλογές δεν σημαίνει ότι έχετε πάντα δίκιο και δεν θα ελέγχεστε».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ