ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για υποχωρητικότητα απέναντι στην Τουρκία κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ την κυβέρνηση

Για υποχωρητικότητα απέναντι στην Τουρκία κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ την κυβέρνηση
Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ για τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ταγίπ Ερντογάν.

Σε σχετική δήλωσή του ο Αλέξης Χαρίτσης αναφέρει: «Είναι θετικό ότι η κυβέρνηση, παρά τα όσα έλεγε προεκλογικά, συνεχίζει την πολιτική των ανοιχτών διπλωματικών διαύλων και του διαλόγου με την Τουρκία. Είναι, ωστόσο, εξαιρετικά ανησυχητικό ότι για πρώτη φορά στα χρονικά Έλληνας πρωθυπουργός σε συνάντησή του με τον Τούρκο πρόεδρο, δεν θέτει το ζήτημα της ανάγκης άμεσου τερματισμού των τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο. Κάτι που άλλωστε παραδέχτηκε σε σημερινή συνέντευξή του και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ προσθέτει ότι: «Όπως, επίσης, δεν έθεσε αρχικά και το ζήτημα των παράνομων γεωτρήσεων της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ. Θέμα το οποίο απουσίαζε από τις αρχικές κυβερνητικές ενημερώσεις και τέθηκε τελικά από τον πρωθυπουργό, αφού πρώτα τον εγκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση οφείλουν να κατανοήσουν ότι τα ζητήματα των διεθνών σχέσεων της χώρας και της διπλωματίας δεν είναι παιχνίδια επικοινωνιακής πολιτικής».

Η απάντηση του Μαξίμου

Στον ΣΥΡΙΖΑ απάντησαν κύκλοι του Μαξίμου: «Από τον ΣΥΡΙΖΑ τολμούν να μιλούν για προετοιμασία. Δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Αρκεί η σύγκριση της φωτογραφίας από τη συνάντηση του κ.Τσίπρα με τον κ.Ερντογάν με την αντίστοιχη του κ.Μητσοτάκη. Η εικόνα μιλάει από μόνη της».

erngogan

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ