ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Χρειάζεται πολιτική ψυχοθεραπεία ο ΣΥΡΙΖΑ», λέει ο Χατζηδάκης

«Χρειάζεται πολιτική ψυχοθεραπεία ο ΣΥΡΙΖΑ», λέει ο Χατζηδάκης
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Για … πολιτική ψυχοθεραπεία έστειλε τον ΣΥΡΙΖΑ ο Κωστής Χατζηδάκης με αφορμή τη στάση που τηρεί στο νομοσχέδιο για τους υδρογονάνθρακες

Στην Ολομέλεια της Βουλής ο κ. Χατζηδάκλης μίλησε για πρωτόγνωρη κωλοτούμπα στο ζήτημα αυτό, καθώς το νομοσχέδιο είχε προετοιμαστεί και παρουσιαστεί από τον ΣΥΡΙΖΑ παραμονές των εκλογών.

«Έχουμε δει κυβιστήσεις και αλλαγές θέσεων και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αλλά τόσο σύντομη και εντυπωσιακή πολιτική κυβίστηση ομολογώ ότι δεν θυμάμαι. Λέω ότι ερχόμασταν στην επιτροπή και στην Ολομέλεια της Βουλής να αναγνωρίσουμε την συνεισφορά των κ.κ. Μανιάτη και Σταθάκη στο θέμα των υδρογονανθράκων και σκεφτόμασταν ότι ο ΣΥΡΖΑ θα μας έλεγε ότι ερχόμαστε να οικειοποιηθούμε το έργο του», είπε και πρόσθεσε:

«Αντ’ αυτού φτάσαμε ο ΣΥΡΙΖΑ να καταγγέλλει τις δικές του συμβάσεις που υπέγραψε 10 μέρες πριν τις εκλογές σε πανηγυρική εκδήλωση στο κέντρο της Αθήνας με κεντρικό ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα. Τελικά η ζωή είναι το καλύτερο κινηματογραφικό σενάριο πάντα υπάρχουν εκπλήξεις για να μην πλήττουμε».

Ο υπουργός Ενέργειας αναφερόμενος στην ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ ανέφερε ότι η κυβέρνηση ακολουθεί την πολιτική που είχε συμφωνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ με τους θεσμούς, καθώς –όπως είπε– «καταγγέλλετε τους εαυτούς σας, εμείς προχωρούμε προς την κατεύθυνση που εσείς συμφωνήσατε θα εξετάζει το ΤΑΙΠΕΔ όλες τις επιλογές και θα αποφασίσουμε με βάση το καλό του Δημοσίου και το δημόσιο συμφέρον».

Επεσήμανε ότι δεν είναι προοπτική της χώρας να κάνει για πάντα εξορύξεις, όπως δεν είναι και πολιτική της χώρας να βλέπει την Τουρκία, την Κύπρο, την Αίγυπτο και την Ιταλία να κάνουν εξορύξεις και η Ελλάδα να μην κάνει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ