ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: Απαντά στην κριτική για τον αναπτυξιακό νόμο - Σκληρή επίθεση κατά ΣΥΡΙΖΑ

Γεωργιάδης: Απαντά στην κριτική για τον αναπτυξιακό νόμο - Σκληρή επίθεση κατά ΣΥΡΙΖΑ
ΙΝΤΙΜΕ/ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ

Απαντήσεις στην κριτική που δέχεται η κυβέρνηση για τον αναπτυξιακό νόμο ότι ευνοεί την αδιαφάνεια και την ασυδοσία, ενώ περιλαμβάνει ρυθμίσεις για ημετέρους, έδωσε από το βήμα της Βουλής ο Άδωνις Γεωργιάδης

Στη συζήτηση του αναπτυξιακού νομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή, ο κ. Γεωργιάδης επιτέθηκε με σκληρή γλώσσα στον ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντας μη σοβαρή την αντιπολίτευση που ασκεί.

«Έχετε γίνει ρεζίλι των σκυλιών», είπε και επιτέθηκε στον Νίκο Παππά ότι ασκεί κριτική σε άρθρο του νομοσχεδίου που είναι το ίδιο με εκείνο που είχε φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και πως το μόνο που αλλάζει είναι ο τίτλος του υπουργού.

«Έρχεστε αδιάβαστος κι αυτό είναι βαρύ ατόπημα για εισηγητή, κοπήκατε στις εξετάσεις, αν κι επί ΣΥΡΙΖΑ έμπαιναν στα πανεπιστήμια με μονάδα», είπε και σχολίασε καυστικά τις αντιδράσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την ένταξη επιχειρήσεων ταχυμεταφορών και ντελίβερι.

«Θέλετε να έρθω κι εγώ με ένα χαρτί και να λέω ότι εσείς είχατε βάλει στον αναπτυξιακό νόμο, το 2016, παραγωγή on line περιεχομένου για ενήλικες; Ξέρετε τι θα πει αυτό… Και δεν ντρέπεστε; Ή που είχατε εντάξει ντεκορατέρ και μοντελίστ; Να έρχεστε στη Βουλή σοβαρά», συνέχισε στο ίδιο ύφος ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, επισημαίνοντας ότι το νομοσχέδιο επιχειρεί να διευκολύνει τη ζωή πολιτών και επενδυτών, προσθέτοντας στην ελληνική οικονομία μισό ποσοστό του ΑΕΠ το χρόνο.

Αναφερόμενος στο Ελληνικό είπε ότι «όχι μόνο θα βάλουμε μπουλντόζες αλλά θα μετατρέψουμε την Ελλάδα στην πιο φιλική επιχειρηματικά χώρα».

Με αρκετή δόση ειρωνείας έκλεισε και την ομιλία του, λέγοντας πως είναι λυπηρή η είδηση πως «χάσαμε το Νόμπελ, το πήρε ένας Αιθίοπας, κρίμα την επόμενη φορά».

«Βγάζουν μάτι οι πρωτοβουλίες σας, διαλύετε κάθε εργασιακή και περιβαλλοντική νομοθεσία», υποστήριξε ο Νίκος Παππάς από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ την αντίθεσή τους με το νομοσχέδιο εξέφρασαν ο Μιχάλης Κατρίνης από το ΚΙΝΑΛ και ο Νίκος Καραθανασόπουλος από το ΚΚΕ που «προειδοποίησε» την κυβέρνηση ότι την περιμένουν δύσκολες ημέρες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ