ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φλαμπουράρης: Η κυβέρνηση ακυρώνει τα μέτρα ελάφρυνσης για τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα

Φλαμπουράρης: Η κυβέρνηση ακυρώνει τα μέτρα ελάφρυνσης για τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα
intime/ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ

 «Η κυβέρνηση δεν υπερασπίζεται τη μεσαία τάξη, πράττει τα ακριβώς αντίθετα από αυτά που υποσχέθηκε για την προστασία της ενώ στέλνει τους εργαζόμενους ανυπεράσπιστους στο λάκκο των λεόντων», ανέφερε ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Φλαμπουράρης στην τοποθέτησή του στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, κατά τη συζήτηση για το προσχέδιο του προϋπολογισμού 2020 και εξήγησε ότι αυτό φαίνεται από τις επιλογές της σε τρεις κρίσιμους τομείς.

«Οι επιλογές της κυβέρνησης όπως αποτυπώνονται στο προσχέδιο του Π/Υ του 2020, έχουν έντονα ταξικά χαρακτηριστικά κι αποδεικνύουν τον ισχυρό νεοφιλελεύθερο χαρακτήρα τους, αφού υπερασπίζονται τα συμφέροντα του πολύ μεγάλου κεφαλαίου, ενώ αντίθετα δεν υπερασπίζουν τη μικρή και μεσαία τάξη και τους εργαζόμενους. Αυτό εύκολα διαπιστώνεται από το γεγονός ότι οι παρεμβάσεις της ευνοούν κυρίως τις μεγάλες επιχειρήσεις (μείωση φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων από το 28% στο 24% και της φορολογίας των διανεμόμενων κερδών) οι οποίες έχουν κοστολογηθεί στα 635 εκ. €», τόνισε και συνέχισε:

«Παρά το φιλοεπενδυτικό προφίλ που ήθελε να καλλιεργήσει προεκλογικά, οι σημερινές της προθέσεις δεν το επιβεβαιώνουν. Μειώνει το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων κατά 600 εκ. € για το 2019 με αποτέλεσμα να διοχετεύονται λιγότεροι πόροι για δημόσιες επενδύσεις από ότι δαπανήθηκαν το 2018 επί της δικής μας διακυβέρνησης, επενδύσεις οι οποίες είναι δυνατόν να αυξήσουν την εγχώρια ζήτηση και να προσελκύσουν ξένα κεφάλαια. Κι αυτό δεν συνάδει με την πρόβλεψη της ίδιας, για ανάπτυξη ύψους 2,8%».

Ο κύριος Φλαμπουράρης κατέληξε λέγοντας ότι «η κυβέρνηση προχωράει σε ακύρωση των μέτρων ελάφρυνσης για τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα που είχαμε εξαγγείλει για το 2020 όπως:

- Τη μείωση της προκαταβολής φόρου από 100% στο 50%

- Την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για εισοδήματα έως 20.000 ευρώ και μείωση της εισφοράς για εισοδήματα άνω των 20.000 ευρώ,

-Την ακύρωση των ήδη πραγματοποιημένων μειώσεων του ΕΝΦΙΑ, μέσα από αυξήσεις στις αντικειμενικές αξίες ακινήτων, εκτός αν εφαρμοστεί η πρόταση της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ότι η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών θα συνοδεύεται και από αλλαγές στους συντελεστές ώστε να μην επιβαρύνονται οι πολίτες, πράγμα που δεν είναι πιθανό».

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ