ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνέδριο ΝΔ - Γενικός Γραμματέας ΕΛΚ: Αυθαίρετες και παράνομες οι ενέργειες της Τουρκίας

Συνέδριο ΝΔ - Γενικός Γραμματέας ΕΛΚ: Αυθαίρετες και παράνομες οι ενέργειες της Τουρκίας
INTIME NEWS / ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ

Ο γενικός γραμματέας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), Αντόνιο Λόπεζ - Ιστουρίθ, καταδίκασε το Σάββατο τις πρόσφατες επιθετικές κινήσεις της Τουρκίας, στον απόηχο του Μνημονίου Κατανόησης που υπέγραψε η γειτονική χώρα με την Λιβύη.

Μιλώντας από το βήμα του 13ου Συνεδρίου της ΝΔ, ο κ. Ιστουρίθ έκανε λόγο για «αυθαίρετες και παράνομες ενέργειες» της Άγκυρας, ενώ υπογράμμισε ότι το ΕΛΚ θα συνεχίζει να καταδικάζει τις «παράνομες γεωτρήσεις της Τουρκίας» στην κυπριακή ΑΟΖ.

«Θεωρούμε ως αυθαίρετες, παράνομες και μη αποδεκτές τις πρόσφατες ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, συμπεριλαμβανομένου του παράνομου Μνημονίου Συνεργασίας με την Λιβύη αλλά και την ρηματική διακοίνωση της Τουρκίας στον ΟΗΕ με συντεταγμένες μονομερώς ορισμένες που παραβιάζουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας στις θαλάσσιες αυτές ζώνες», ανέφερε ο κ. Λόπεζ.

«Θα συνεχίζουμε να καταδικάζουμε τις παράνομες γεωτρήσεις της Τουρκίας στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κύπρου, που υποβαθμίζουν και τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού», επισήμανε – μεταξύ άλλων – ο γ.γ. του ΕΛΚ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ