ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηδάκης: Η ΛΑΡΚΟ είναι το δεύτερο μεγάλο πρόβλημα που κληρονομήσαμε

Χατζηδάκης: Η ΛΑΡΚΟ είναι το δεύτερο μεγάλο πρόβλημα που κληρονομήσαμε
Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ/ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

«Η ΛΑΡΚΟ είναι ένα πρόβλημα τεράστιο, είναι το δεύτερο μεγάλο πρόβλημα το οποίο έχουμε κληρονομήσει μετά τη ΔΕΗ», δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης

«Δεν μπορούμε να περιμένουμε γιατί εκτός των άλλων ζημιώνει και τους εργαζομένους της, με την έννοια ότι δεν έχει και τους κανόνες ασφαλείας που πρέπει και γι’ αυτό τον λόγο είχαμε δυστυχώς και δύο θανατηφόρα δυστυχήματα το τελευταίο διάστημα», δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο Κωστής Χατζηδάκης.

«Θα κινηθούμε με ταχύτητα, βασιζόμενοι και στην απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής του 2014, η οποία δείχνει το δρόμο, για μια λύση στέρεα νομικά, ελκυστική επενδυτικά και δίκαιη για τους εργαζομένους», πρόσθεσε

Υπενθυμίζεται ότι η Κομισιόν έχει χαρακτηρίσει ως παράνομη κρατική ενίσχυση το ποσό των 136 εκατ. ευρώ, το οποίο προέκυψε από τη συμμετοχή του Δημοσίου ως μετόχου, στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας το 2009 και από εγγυήσεις που προσέφερε στη Λάρκο μέχρι το 2011, που μαζί με τους τόκους ανέρχεται σε 160 εκατ. ευρώ.

Κομισιόν και ελληνικό Δημόσιο είχαν συμφωνήσει στην εφαρμογή προγράμματος αναδιάρθρωσης της Λάρκο με είσοδο στρατηγικού επενδυτή, αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κ.λπ., το οποίο ωστόσο μέχρι το 2014 δεν προχώρησε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ