Πλακιωτάκης για τους απαχθέντες ναυτικούς: Κάνουμε όσα πρέπει για να επιστρέψουν σπίτι τους
Μήνυμα για τους Έλληνες ναυτικούς που κρατούνται όμηροι από πειρατές στο Καμερούν έστειλε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι κάνουν όλα όσα πρέπει ώστε να απελευθερωθούν.
«Αυτές τις ώρες η σκέψη όλων μας βρίσκεται στους ναυτικούς μας που κρατούνται παράνομα και στις οικογένειές τους. Τους διαβεβαιώνουμε ότι κάνουμε όλα όσα πρέπει ώστε να απελευθερωθούν και να επιστρέψουν στα σπίτια τους» αναφέρει στο facebook ο υπουργός σχετικά με την υπόθεση απαγωγής των πέντε Ελληνών ναυτικών.
Νωρίτερα σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε για το συμβάν και ζήτησε από τον κ. Πλακιωτάκη να γίνουν από πλευράς της ελληνικής πολιτείας όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου αυτή η περιπέτεια να έχει αίσιο τέλος.
Υπενθυμίζεται ότι το υπό ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιο «Happy Lady» Ν.Π. 12183, το οποίο βρισκόταν αγκυροβολημένο δύο ναυτικά μίλια από το λιμάνι Limboh στο Καμερούν, με αποτέλεσμα να απαχθούν οκτώ εκ των 28 μελών του πληρώματός του.
Πέντε από τους απαχθέντες είναι ελληνικής καταγωγής, με πληροφορίες του ΑΠΕ – ΜΠΕ να αναφέρουν πως πρόκειται για τον 45χρονο πλοίαρχο του τάνκερ, τον 26χρονο ανθυποπλοίαρχο, τον 38χρονο μηχανικό και δύο δόκιμους -20 και 21 ετών.
Οι πειρατές απήγαγαν και δύο Φιλιππινέζους και έναν Ουκρανό.
Κατά τη διάρκεια της επίθεσης τραυματίστηκε από εξοστρακισμό σφαίρας και ο 35χρονος τρίτος μηχανικός του πλοίου.
Αμέσως μετά την επίθεση ο τραυματίας μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της περιοχής.
Ισραηλινός στρατός: «Θα βρούμε και θα εξουδετερώσουμε τον Μοτζτάμπα Χαμενεϊ»
20:46
Βλήμα έπεσε κοντά στην πυρηνική εγκατάσταση του Μπουσέρ στο Ιράν
20:38
Τετ α τετ Πιερρακάκη με Fatih Birol - Στην ατζέντα η ενέργεια και η κρίση στη Μέση Ανατολή
20:31
«Τα μέτρα υπέρ των επενδύσεων που ανακοίνωσε η Κούβα είναι "ανεπαρκή"», λέει ο Ρούμπιο
20:22