ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρίτσης: Η διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει

Χαρίτσης: Η διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Τη θέση ότι η διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει, στη βάση της ανάγκης της κοινωνίας για προοδευτική διακυβέρνηση, υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξή του στον ρ/σ Alpha 98.9.

«Στον ΣΥΡΙΖΑ όλοι συνομολογούν ότι η διεύρυνση και η οργανωτική αναβάθμιση του κόμματος πρέπει να προχωρήσει», δήλωσε, επισημαίνοντας ότι αυτή η προσπάθεια ξεκίνησε μετά τις εκλογές, «όταν με την ψήφο του ελληνικού λαού ο ΣΥΡΙΖΑ εδραιώθηκε ως ηγετική δύναμη του προοδευτικού φάσματος».

«Οι αριστεροί και προοδευτικοί πολίτες προσβλέπουν στον ΣΥΡΙΖΑ για την ανατροπή του πολιτικού σκηνικού», είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος. Πρόσθεσε ότι είναι διαδικασία «που διαμορφώνεται καθώς προχωράμε, μέσα από συζήτηση με τα μέλη μας και τους πολίτες». Είπε επίσης πως «χρειάζονται δοκιμές και ενδεχομένως κάποιες φορές να χρειαστεί να διορθώσουμε την πορεία μας, αλλά κανείς δεν διαφωνεί ως προς το στρατηγικό στόχο».

«Η Αριστερά πρέπει να απευθυνθεί σε ευρύτερα στρώματα», τόνισε και υπογράμμισε ότι «αντίθετα με τα κόμματα του παλαιού δικομματισμού, είμαστε ένα ζωντανό κόμμα στο οποίο όλες οι φωνές και οι διαφωνίες ακούγονται».

Με αφορμή το χθεσινό παράδειγμα της Ιρλανδίας, σχολίασε ότι πολλοί ευρωπαϊκοί λαοί έχουν αρχίσει να στρέφονται προς προοδευτικές επιλογές, «πράγμα το οποίο δείχνει μια αλλαγή κατά των συντηρητικών δυνάμεων που οδήγησαν στην κρίση ολόκληρη την Ευρώπη».

Ο κ. Χαρίτσης σημείωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση κατάφερε να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια και άφησε γεμάτα ταμεία για την επόμενη κυβέρνηση, εκεί όπου βρήκε διαλυμένη την οικονομία και την ανεργία υπερδιπλάσια από οποιαδήποτε άλλη χώρα στην Ευρώπη». Τόνισε στο ίδιο πλαίσιο ότι «για πρώτη φορά μετά από οκτώ χρόνια κρίσης η χώρα ορθοπόδησε, μειώθηκε η ανεργία κατά 11 μονάδες το ισοζύγιο ήταν θετικό για τις επιχειρήσεις, και είχαμε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης για δέκα συνεχόμενα τρίμηνα».

Κατηγόρησε τη ΝΔ ότι «αυτή την τεράστια προσπάθεια, η ΝΔ την πολέμησε λυσσαλέα», ασκώντας «ισοπεδωτική αντιπολίτευση». Ωστόσο, είπε, «ως κυβέρνηση έχει κάνει στροφή 180 μοιρών σε μία σειρά από πεδία όπως το Μακεδονικό και το προσφυγικό» και ότι «έχει διαψεύσει τις προσδοκίες που καλλιέργησε, ειδικά ως προς τη στήριξη της μεσαίας τάξης». «Δικαιωνόμαστε λοιπόν», κατέληξε ο κ. Χαρίτσης, «όταν λέγαμε ότι η οικονομία δεν μπορεί να ασκείται με επικοινωνιακούς όρους».

«Χρειάζεται σχέδιο και πολιτική βούληση για τη στήριξη της κοινωνίας. Αυτά απουσιάζουν από τη ΝΔ», σημείωσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ