Κικίλιας: Προσλήψεις στα νοσοκομεία νησιών που δέχονται προσφυγικές ροές
Νομοθετική πρωτοβουλία που θα διευκολύνει την άμεση πρόσληψη ιατρικού, νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού, ώστε να ενισχυθούν τα νοσοκομεία των 5 νησιών που δέχονται τον μεγαλύτερο αριθμό προσφύγων, ανακοίνωσε σήμερα, Πέμπτη, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.
«Χρειάζονται ενίσχυση και στήριξη, γιατί είναι φτιαγμένα για να υπηρετούν τους κατοίκους των νησιών. Η πρώτη προτεραιότητα, λοιπόν, είναι αυτοί οι άνθρωποι, οι νησιώτες. Πρέπει να ενισχύσουμε τα νοσοκομεία μας και αυτό θα κάνουμε νομοθετικά, έτσι ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες. Και βεβαίως είμαστε ανθρωπιστές, είμαστε Έλληνες, είμαστε φιλόξενοι και θα στηρίξουμε και τα ΚΥΤ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας στην τηλεόραση του Alpha.
Όπως είπε ο Β. Κικίλιας, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, κατάφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα και εμβολίασε όλα τα παιδιά και εφήβους σε όλα τα ΚΥΤ και στη Μόρια.
«Έγινε μία πάρα πολύ καλή δουλειά με τα βασικά εμβόλια με τα οποία πρέπει να είναι εμβολιασμένα. (Στέλνουμε) συνέχεια κόσμο, ειδικούς επιστήμονες, γιατρούς, νοσηλευτικό, παραϊατρικό προσωπικό, ψυχολόγους, έτσι ώστε να μπορέσουμε να στηρίξουμε μια προσπάθεια που κάνει η χώρα, που δεν είναι καθόλου εύκολη», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο υπουργός Υγείας μίλησε και για το σχεδιασμό της κυβέρνησης για τα καινούργια κέντρα, στα οποία, όπως είπε, θα υπάρχουν πρωτοβάθμιες μονάδες Υγείας που θα εξυπηρετούν όσους διαμένουν σ’ αυτά.
Ο Τραμπ διατηρεί τον ναυτικό αποκλεισμό στο Ορμούζ - Επιμένει στον πυρηνικό αφοπλισμό του Ιράν
18:56
Πρωτομαγιά 2026: Χωρίς μετρό, ηλεκτρικό και τράμ η Αθήνα - Πώς θα κινηθούν λεωφορεία, τρένα και πλοία
18:49
Η Ουκρανία ζητά από το Ισραήλ να κατασχέσει πλοίο που μεταφέρει «κλεμμένα» ουκρανικά σιτηρά
18:41
Η selfie του Κόουλ Άλεν στον καθρέφτη του ξενοδοχείου 30 λεπτά πριν την επίθεση στο δείπνο του Τραμπ
18:33