ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός: Άμεσες προσλήψεις στην Υγεία προανήγγειλε ο Στέλιος Πέτσας

Κορωνοϊός: Άμεσες προσλήψεις στην Υγεία προανήγγειλε ο Στέλιος Πέτσας
INTIME/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Επιβεβαιώσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, τις πληροφορίες του CNN Greece για ενίσχυση του τομέα Υγείας με νέες προσλήψεις. Η σχετική από φαση θα περιλαμβάνεται στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ)που θα κατατεθεί εντός της ημέρας.

Όπως είπε ο κ. Πέτσας, κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων, η κυβέρνηση προχωρά εντός της επόμενης εβδομάδας σε πρόσληψη 200 ατόμων ως προσωπικό στις υπηρεσίες Υγείας. Ανάλογα με τις ανάγκες που θα προκύψουν ο αριθμός αυτός μπορεί να ανέλθει στα 2.000 άτομα.

Την ίδια ώρα, ανακοίνωσε πως θεσπίζεται άδεια ειδικού σκοπού για γονείς, διευκρινίζοντας πως η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) διευκρινίζει πως οι τρεις ημέρες θα λογίζονται σαν ειδικού σκοπού και μια ως κανονική.

Την άδεια ειδικού σκοπού θα μπορεί να πάρει ένας εκ των δύο γονέων, με πλήρεις αποδοχές για όσο διάστημα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία και έως τις 10 Απριλίου.

Όπως τόνισε ο ίδιος, οι τέσσερις ημέρες άδειας θα είναι ειδικού σκοπού και η μια κανονική.

Στον ιδιωτικό τομέα το κράτος θα καλύψει από τον προϋπολογισμό το 1/3 των αποδοχών. Ο επιμερισμός των βαρών είναι δυναμικός.

Στο Δημόσιο το κράτος θα καλύψει το σύνολο του κόστους. Σε περίπτωση που ο ένας γονέας λάβει άδεια ειδικού σκοπού ο άλλος γονιός δεν τη δικαιούται. Επίσης, εάν ο ένας γονέας δεν εργάζεται ο άλλος δεν δικαιούται άδεια ειδικού σκοπού. Εξαιρούνται περιπτώσεις ανθρώπων που νοσηλεύονται ή είναι ΑμεΑ.

Το απόγευμα ο πρωθυπουργός θα προχωρήσει σε διάγγελμα πολιτικού περιεχομένου, ενώ εντός της ημέρας θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών, με τη συμμετοχή των κ.κ. Χρήστου Σταϊκούρα, Άδωνι Γεωργιάδη, Γιάννη Βρούτση, Θεόδωρου Σκυλακάκη, Άκη Σκέρτσου και Απόστολου Βεσυρόπουλου. Στη συνάντηση θα τεθεί επί τάπητος όλο το πλέγμα μέτρων για την αντιμετώπιση των συνεπειών στην οικονομία και στις επιχειρήσεις από το κορωνοϊό.

Σύμφωνα με αρμόδιους κύκλους, το τελικό πακέτο μέτρων θα διαμορφωθεί τις επόμενες ημέρες και θα τεθεί υπόψιν του Eurogroup της 16ης Μαρτίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ