Χαρίτσης για εκκλησίες: Δεν χωρούν ημίμετρα, είναι θέμα προστασίας της δημόσιας υγείας
Κανονικά έγιναν οι λειτουργίες στους ναούς της χώρας, με το κανάλι της ΕΡΤ2 να δείχνει ζωντανά το πρωί λειτουργία στην Εκκλησία Γρηγορίου Παλαμά Θεσσαλονίκης όπου πλήθος κόσμου παρεβρέθηκε.
Με αφορμή την μετάδοση από τη δημόσια τηλεόραση ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης σχολίασε πως: «δυστυχώς σήμερα είδαμε στην πράξη ότι τα ημίμετρα δεν αποδίδουν. Η παρουσία χιλιάδων πιστών, ειδικά ευπαθών ομάδων, στη λειτουργία των εκκλησιών και τη θεία κοινωνία επιβεβαιώνει την μικροπολιτική αμηχανία της κυβέρνησης.
«Επαναλαμβάνουμε ότι δεν πρόκειται για θέμα ευσέβειας και πίστης, αλλά προστασίας της δημόσιας υγείας. Και εδώ δεν χωρούν ημίμετρα: η κυβέρνηση οφείλει να ακολουθήσει το παράδειγμα άλλων χωρών και να προστατεύσει την κοινωνία μας στο σύνολο της» τόνισε σε ανάρτησή του στο Facebook.
Σημειώνεται πως πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο του ζήτησε οι Ιεροί Ναοί να μείνουν ανοιχτοί μόνο για ατομική λατρεία και για την τέλεση των απαραίτητων μυστηρίων με τον ελάχιστο κόσμο λόγω κορωνοϊού.
Το εν λόγω ζήτημα αναμένεται να εξεταστεί σε έκτακτη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου, η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο.
Πάνω από 40 σχολικές αυλές γίνονται πιο «πράσινες» και δροσερές στην Αθήνα
15:34
Εξωδικαστικός Μηχανισμός: Άνω των 20 δισ. ευρώ οι ρυθμίσεις οφειλών
15:25
«Οδύσσεια»: Το ιταλικό νησί Φαβινιάνα ετοιμάζεται για κύμα τουρισμού λόγω της ταινίας του Νόλαν
15:15
Σε εξέλιξη η επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς στην ΒΙΠΕ Κορωπίου - Μήνυμα 112 για ετοιμότητα
15:06