Κορωνοϊός: Δωρεάν μετάδοση ενημερωτικών μηνυμάτων σε τηλεόραση και ραδιόφωνα
Τη δωρεάν μετάδοση ενημερωτικών μηνυμάτων από δημόσιους και ιδιωτικούς τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς, για τα μέτρα για την αποφυγή της διάδοσης του κορωνοϊού αποφάσισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.
Σε συνέχεια της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για τη λήψη κατεπειγόντων μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας εξέδωσε την υπ' αριθμ. 179/15.3.2020 απόφαση που αφορά στη δωρεάν μετάδοση ενημερωτικών μηνυμάτων από δημόσιους και ιδιωτικούς τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς, για την προστασία της δημόσιας υγείας και τα μέτρα για την αποφυγή της διάδοσης του κορωνοϊού.
Σκοπός της δράσης είναι η άμεση ενημέρωση του κοινού για την αντιμετώπιση των συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού, αλλά και η ευαισθητοποίηση των πολιτών για τα ατομικά και συλλογικά μέτρα πρόληψης που πρέπει να λαμβάνονται για τον περιορισμό της διάδοσής του.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου «είναι σημαντικό να καταλάβουμε όλοι μας την ανάγκη ύπαρξης κουλτούρας προστασίας της ατομικής και δημόσιας υγείας και να συμβάλλουμε στην ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεγγύης μεταξύ των πολιτών της χώρας».
Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τις πληροφορίες, από Δευτέρα 16/03, την ενημέρωση αναλαμβάνει η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, μετά και τον περιορισμό του Στέλιου Πέτσα λόγω της διάγνωσης για την σύζυγό του η οποία διαγνώστηκε να νοσεί από τον κορωνοϊό.
Η κυρία Πελώνη, θα ενημερώνει τους δημοσιογράφους μόνη της από την αίθουσα της Γενικής Γραμματείας Τύπου. Το εύλογο ερώτημα για το πώς θα τίθενται οι ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους απαντάται, μέσω της εφαρμογής WhatsApp, ένα εργαλείο που ούτως ή άλλως η ΝΔ χρησιμοποιεί για την επαφή της με τους δημοσιογράφους από όταν ήταν αξιωματική αντιπολίτευση, και εξακολουθεί να έχει σε χρήση για να αποστέλλει δελτία τύπου και ενημερώσεις.
Πρόγραμμα επιχειρηματικότητας με επιχορήγηση 17.500 ευρώ: Πώς θα υποβάλετε αίτηση
01:00
Σε λειτουργία τέθηκε το υποσύστημα Εργοσήμου ΟΓΑ μέσω e-ΕΦΚΑ - Ποιες οι νέες δυνατότητες
00:30
Περισσότεροι από 1700 Αφρικανοί πολεμούν για την Ρωσία στα μέτωπα της Ουκρανίας
23:59
ΑΔΕΔΥ: Στάση εργασίας στις 27 Φεβρουαρίου και 24ωρη απεργία στις 28 Φεβρουαρίου
23:49